Απειλές Erdoğan- Çavuşoğlu προς Ολλανδία | Προειδοποιούν για αντίποινα

14:38 12/3/2017 - Πηγή: iPop

Στα άκρα οι σχέσεις Ολλανδίας- Τουρκίας. Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός ζητά την αποκλιμάκωση της έντασης και η Άγκυρα απαντά απειλώντας με αντίποινα και ζητά απ’ την ολλανδική Κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, κ. Çavuşoğlu, μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε πως η Άγκυρα θα συνεχίσει τα αντίποινα εναντίον της Ολλανδίας, μέχρι η τελευταία να ζητήσει συγγνώμη για το διπλωματικό επεισόδιο.

Ο κ. Çavuşoğlu έκανε τις παραπάνω δηλώσεις απ’ την Γαλλία, λίγο πριν την δημόσια εμφάνισή του στην πόλη Μετς. Ο Τούρκος

ΥΠΕΞ συμπλήρωσε πως η Τουρκία αναμένει τις αντιδράσεις των ευρωπαϊκών χωρών και εάν θα επικρίνουν τη «φασιστική ενέργεια της Ολλανδίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Προέδρου Erdoğan, ο οποίος προειδοποίησε τη Χάγη ότι «θα πληρώσει το τίμημα» για το πλήγμα το οποίο προκάλεσε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Τούρκος Πρόεδρος μίλησε για ακόμα μια φορά προκλητικά κατά των Ολλανδών, λέγοντας πως «ο Ναζισμός ζει στην Ολλανδία, ο Ναζισμός αναστήθηκε στη Δύση».

Μια μέρα νωρίτερα, ο Πρόεδρος Erdoğan είχε χαρακτηρίσει τους Ολλανδούς «απομεινάρια των Ναζί και φασίστες».

«Στόχος η αποκλιμάκωση της έντασης» τονίζει ο Ολλανδός Πρωθυπουργός

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους την Κυριακή τόνισε πως θα κάνει τα πάντα προκειμένου να αποκλιμακώσει την διπλωματική αντιπαράθεση με την Τουρκία, την οποία και χαρακτήρισε ως «τη χειρότερη που έχει βιώσει η Ολλανδία | Προειδοποιούνεδώ και χρόνια».

Στη συνέχεια ο Mark Rutte τόνισε πως η χώρα του «δεν θα επιτρέψει στον εαυτό της να εκβιάζεται» υποστηρίζοντας, πως «θα αποτελεί δικαίωμα της χώρας η απαγόρευση τουρκικών ομιλιών στο έδαφος της, από τη στιγμή που συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια τάξη».

AP Photo/Emrah Gurel

The post Απειλές Erdoğan- Çavuşoğlu προς Ολλανδία | Προειδοποιούν για αντίποινα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα