Απαισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας 8 στους 10 πολίτες

10:16 12/10/2016 - Πηγή: iPop

Αβέβαιοι και απαισιόδοξοι σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας φέρεται να είναι 8 στους 10 πολίτες. Στην εν λόγω πληροφορία κατέληξε μετά από σχετική της έρευνα η εταιρεία ALCO η οποία έλαβε εντολή από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Να σημειωθεί, πως σύμφωνα με την

έρευνα μόνο το 9% των ερωτηθέντων διατηρεί αισιόδοξη στάση, ενώ το 10% δε θέλησε να απαντήσει.

Αν και το 81% του συνόλου των ερωτηθέντων ανησυχεί για την πορεία των οικονομικών της χώρας, την ίδια στιγμή, μεγαλύτερο ποσοστό και συγκεκριμένα το 83% των πολιτών είναι απαισιόδοξοι για την πορεία των προσωπικών τους οικονομικών.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις:

Το 48% όσων ερωτήθηκαν επισημαίνουν πως «οι ιδιωτικοποιήσεις δε θα επιφέρουν ουσιαστικό αποτέλεσμα στα δημόσια έσοδα» με το 22% να εκφράζει την εκτίμηση πως οι ιδιωτικοποιήσεις θα συνεισφέρουν στο δημόσιο ταμείο. Βέβαια, το ποσοστό της αποχής στο συγκεκριμένο ερώτημα ήταν μεγάλο, καθώς το 30% δε θέλησε να απαντήσει.

Για την προτεραιότητα της Κυβέρνησης:

Στη μέση μοιράστηκαν οι απαντήσεις των συμμετεχόντων αναφορικά με το ποια θεωρούν, πως πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, η πάταξη της φοροδιαφυγής ή η μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Για τη λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα:

Η πλειονότητα των συμμετεχόντων και συγκεκριμένα το 49% απάντησε θετικά, ενώ το 35% εναντιώνεται στη λειτουργία τους.

Τι είπε πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, για τα αποτελέσματα;

Από τη νέα έρευνα του ΕΒΕΑ προκύπτει ότι οι πολίτες επιθυμούν η κυβέρνηση να προχωρήσει τόσο σε θεσμικές μεταρρυθμίσεις όσο και στην υλοποίηση μέτρων βελτίωσης της οικονομίας. Ένας στους δυο Έλληνες τάσσεται υπέρ της λειτουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων, εξέλιξη που συνδέεται και με την αναθεώρηση του συντάγματος, μια διαδικασία στην οποία μετέχουν τα επιμελητήρια και θα δώσουν τη μάχη τους προς αυτήν την κατεύθυνση

Τονίζουμε, πως η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.000 ατόμων, ηλικίας 18 και άνω, απ΄ όλη τη χώρα από τις 3 έως τις 7 Οκτωβρίου 2016.

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Απαισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας 8 στους 10 πολίτες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα