Απ’ την Τετάρτη διαθέσιμα τα self test στα φαρμακεία- Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα;

18:37 2/4/2021 - Πηγή: iPop

Απ’ την Τετάρτη 7 Απριλίου θα είναι διαθέσιμα τα self test στα φαρμακεία ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Αναλυτικά οι διευκρινίσεις που έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο εφοδιασμός των φαρμακείων

με self test θα ξεκινήσει από την προσεχή Τετάρτη, 7 Απριλίου και καλώς εχόντων των πραγμάτων ως το τέλος της εβδομάδας τα φαρμακεία της χώρας θα διαθέτουν επαρκείς ποσότητες για να τις διαθέσουν σε πρώτη φάση στους μαθητές Λυκείου, 16 ως 18 ετών και τους εκπαιδευτικούς.

Aμέσως μετά, η διάθεση θα αφορά στους 18-64 ετών και τέλος στους άνω των 67 που έχουν ήδη θωρακιστεί σε μεγάλο ποσοστό από τον εμβολιασμό.

Η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει ακόμη ένα όπλο στην μάχη της πανδημίας. Η εισαγωγή της πρώτης παρτίδας των self tests ολοκληρώνεται σήμερα με την παράδοσή τους σε εμάς. Η επόμενη παράδοση είναι προγραμματισμένη στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και η τελευταία στις αρχές της μεθεπόμενης

Σημειώνεται πως, όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, οι μαθητές που δεν θα έχουν την υπεύθυνη δήλωση του αρνητικού αποτελέσματος, δεν θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το self-test ανίχνευσης του κορονοϊού

Self test στα φαρμακεία: Τι κάνουμε εάν βγει θετικό;

Σε περίπτωση θετικού κρούσματος, η δήλωση θα γίνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr (η οποία θα λειτουργήσει την ερχόμενη εβδομάδα/ Τετάρτη) ανάλογα με την ιδιότητα του πολίτη (π.χ. εργαζόμενος, μαθητής) και θα εκδίδεται βεβαίωση ή θα αποστέλλεται sms για τη διενέργεια επαναληπτικού τεστ από επαγγελματία υγείας είτε σε δημόσια δομή (οπότε θα είναι δωρεάν) είτε σε ιδιωτική δομή.

Τα self test θα γίνονται αποκλειστικά κατ’ οίκον και όχι στα φαρμακεία που απλώς θα παραδίδουν την συσκευασία του self test μέσα στην οποία θα υπάρχουν σαφείς έντυπες οδηγίες στα ελληνικά για τη σωστή λήψη του δείγματος και εκτέλεση του διαγνωστικού ελέγχου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Απ’ την Τετάρτη διαθέσιμα τα self test στα φαρμακεία- Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απ’, Τετάρτη, - Ποιοι,ap’, tetarti, - poioi