Αντώνης Τσαπατάκης: Κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας

12:01 13/6/2022 - Πηγή: iPop

Ο Αντώνης Τσαπατάκης μετράει στο ενεργητικό του αμέτρητες διακρίσεις σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο στην κατηγορία των ΑΜΕΑ και μέσα από αυτές έχει κάνει υπερήφανη τη χώρα μας. Για ακόμη μια φορά, ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης του Τόκιο έγραψε ιστορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα πρόσθιο SB4! Έτσι λοιπόν, στέφθηκε για πρώτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής ο Αντώνης Τσαπατάκης,

μιας και αυτό ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του σε επίπεδο πρωταθλήματος κόσμου.

Παραολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Χάλκινος ο Τσαπατάκης στα 100μ. πρόσθιο

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Αντώνης Τσαπατάκης σημειώνοντας και πανελλήνιο ρεκόρ

Ο Τσαπατάκης, στον τελικό των 100μ. πρόσθιο SB4 είχε χρόνο 1:36.27 που τον έφερε στην πρώτη θέση, με την επίδοσή του να αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο ανήκε στον ίδιο με 1:36.33 από τις 18 Ιουλίου 2015 στην Αγγλία.

Ο Χανιώτης κολυμβητής, γύρισε δεύτερος στο πρώτο 50άρι (45.23), όμως στην τελική ευθεία δεν είχε πρόβλημα να περάσει τον Κολομβιανό Μόισες Φουέντες Γκαρσία (1:36.84) και να τερματίσει πρώτος.

Ακόμη από ελληνικής πλευράς, ο Γιάννης Κωστάκης ήταν 5ος στα 50μ. πρόσθιο SB (1:08.20), ενώ η Μαρία Τσάκωνα κατετάγη 8η στα 100μ. ύπτιο S6 (1:45.38). Εκτός τελικού στα 50μ. ελεύθερο S5, έμεινε ο Αλέξανδρος Λεργιός με χρόνο 37.40.

Η ανάρτηση του Αντώνη Τσαπατάκη υπενθυμίζει την έλλειψη παιδείας που επικρατεί στην κοινωνία μας

«Κατάφερα κάτι που δεν είχα τολμήσει να ονειρευτώ»

Νωρίτερα, τη χρονιά αυτή, ο Αντώνης Τσαπατάκης κατάφερε αυτό που για μέχρι τότε θεωρούσε ακατόρθωτο «ακόμη και να το ονειρευτεί». Ο ίδιος προήχθη σε αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και το ανακοίνωσε με μια συγκινητική ανάρτηση.

Η ανάρτηση του Αντώνη Τσαπατάκη:

«Εσείς έχετε καταφέρει κάτι το οποίο δεν φανταστήκατε ποτέ;
Εγώ σήμερα κατάφερα κάτι που δεν είχα τολμήσει καν να ονειρευτώ…
Το 2009 η υγειονομική επιτροπή της ΕΛ.ΑΣ με θεώρησε ανίκανο να συνεχίσω την υπηρεσία μου στο σώμα.
Σήμερα προήχθην σε αξιωματικό του σώματος έπειτα από τη νίκη μου
στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο 2020. Τη μεγαλύτερη υπερηφάνεια όμως την ένιωσα για το γεγονός ότι μπόρεσα μέσω της αλλαγής του νομοσχέδιου που ζήτησα, να επαναπροσληφθούν άλλοι 14 συνάδελφοι που είχαν αποταχθεί για τον ίδιο λόγο.
Ελπίζω να διαβάζουν τις γραμμές αυτές εκείνοι που τάχθηκαν υπέρ του αρχικού άδικου νομοσχεδίου ώστε να πιστέψουν ακόμα και εκείνοι πως όλα είναι δυνατά, με θέληση, πίστη, προσπάθεια και αγάπη…. Κυρίως όμως να πιστέψουν στις δυνατότητες…όλων»!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Αντώνης Τσαπατάκης (@tsapatakis_a)

Ο Τσαπατάκης ξανά με την αστυνομική στολή | Το συγκλονιστικό μήνυμά του

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αντώνης Τσαπατάκης: Κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα