Αντίπαρος: Το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων που θα σε ταξιδέψει στα 80s μέσα σε ένα βράδυ!

16:19 30/8/2022 - Πηγή: iPop

Αντίπαρος. Μία ονομασία, ένα νησί, χιλιάδες αναμνήσεις και συναισθήματα. Αν με ρωτούσε κάποιος ποιο είναι το αγαπημένο σου μέρος πάνω στη γη, θα απαντούσα η Αντίπαρος χωρίς δεύτερη σκέψη, γιατί τα καλοκαίρια μας δεν είναι μόνο οι πελώριες παραλίες με την χρυσή αμμουδιά, είναι και οι άνθρωποι που γνωρίζεις εκεί, είναι τα γέλια, τα ξενύχτια και οι συζητήσεις μέχρι το πρωί. Αν, λοιπόν, είσαι τυπάκι που ξέρει να βλέπει πέρα από αυτό, τότε θα ερωτευτείς την Αντίπαρο με την πρώτη ματιά.

Η Αντίπαρος σίγουρα είναι το πιο cool, χαλαρό και εναλλακτικό κυκλαδονήσι,

το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Πάρο κι αν θες την γνώμη μου, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από κανένα άλλο νησί στις Κυκλάδες, μπορείς να βρεις, κυριολεκτικά, τα πάντα!

Κλείσε, λοιπόν, τα ακτοπλοϊκά σου και μαζί με αυτό το άρθρο άφησε μας να σε ταξιδέψουμε σε ένα νησί που θα ερωτευτείς και θα επιστρέφεις ξανά και ξανά!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Antiparos Island (@antiparos.gr)

Πάρε το καραβάκι από το λιμάνι της Πάρου και δε θα χρειαστείς ούτε μισή ώρα για να φτάσεις σε αυτό το πανέμορφο νησάκι, ιδανικό για να χαλαρώσεις, αλλά και να διασκεδάσεις μέχρι το πρωί! Αγαπημένος προορισμός για ξέγνοιαστες διακοπές, η Αντίπαρος θα σε γοητεύσει με τις πανέμορφες παραλίες και τα γραφικά σοκάκια της. Μπορείς να την επισκεφτείς είτε για μονοήμερη, είτε για τις κανονικές σου καλοκαιρινές διακοπές. Ιδανική και για ζευγάρια και για παρέες, είναι ένα νησί που θα σε μαγέψει!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη João Andrade (@joao_antonio_andrade)

Όλα ξεκινούν από την Χώρα, που είναι και η ζωή του νησιού άλλωστε! Η εμπορική και νυχτερινή ζωή του νησιού βρίσκεται εκεί. Μπορείς να βρεις μαγαζιά με ρούχα, cafe, εστιατόρια και μπαρ, οπότε πάρε ένα παγωτό και αφιέρωσε χρόνο για να την εξερευνήσεις, είμαι σίγουρη ότι θα την λατρέψεις!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Antiparos Island (@antiparos.gr)

Πρόκειται για μία Χώρα που αναμφίβολα θα σε μαγέψει με τα δαιδαλώδη σοκάκια της, τα παραδοσιακά γαλανόλευκα σπίτια και της βουκαμβίλιες να στολίζουν κάθε μικρό στενάκι. Πάρε την παρέα σου, λοιπόν, ή το ταίρι σου και ακολουθώντας τις ταμπέλες με τα ποιήματα, επίτρεψέ της να σε οδηγήσει σε μέρη που θα χαραχτούν στην καρδιά σου για μια ζωή! Στην καρδιά της Χώρας, μάλιστα, θα βρεις και το Κάστρο, το οποίο δημιουργήθηκε από τους Ενετούς τον 15ο αιώνα και σήμερα φιλοξενεί μουσικές βραδιές και εκθέσεις φωτογραφίας. Νομίζω πως αξίζει μία επίσκεψη!

Σύρος: Η αριστοκράτισσα των Κυκλάδων που θα την ερωτευτείς με την πρώτη ματιά

Πού θα μεταμορφωθείς σε party animal στην Αντίπαρο;

Η Αντίπαρος φημίζεται για την νυχτερινή της ζωή και, φυσικά, δε θα σε αφήσω χωρίς τις καλύτερες συμβουλές! Σε κάθε τομέα της ζωής πρέπει να έχουμε πρόγραμμα, το ίδιο συμβαίνει και στην διασκέδαση. Πάρε, λοιπόν, την παρέα σου και ξεκίνα το βράδυ σου στο Ρακίδιο, έτσι κάτι χαλαρό για ζέσταμα βρε παιδί μου! Εκεί μπορείτε να τσιμπήσετε, να πιείτε τα τσιπουράκια σας, κι αν είστε και τυχεροί η παρέα θα μεγαλώσει χωρίς καν να το καταλάβετε!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Antiparos Island (@antiparos.gr)

Αφού ζεσταθείτε θα προχωρήσετε στα πολυσυζητημένα bar! Στην κεντρική πλατεία θα βρεις συγκεντρωμένα τα περισσότερα από αυτά, ανάμεσά τους τα Boogaloo και Lime. Γευστικά cocktails σερβίρει το Little Frog, το οποίο συνδυάζει τη νησιώτικη αύρα με τροπική διάθεση.

Αν λατρεύεις τις πιο extreme καταστάσεις στην διασκέδασή σου, τότε η θρυλική Disco La Luna είναι το μαγαζί σου! Αποκλείεται να μην την έχεις ακούσει έστω και μία φορά στη ζωή σου. Φημίζεται για τα αξέχαστα πάρτι της και τον χορό μέχρι το ξημέρωμα. Μπορεί ο δρόμος να σου φανεί μακρύς και ατελείωτος, όμως πίστεψέ με, θα μεταφερθείς σε μία άλλη εποχή, στην εποχή της ελευθερίας και της ανεμελιάς, στην εποχή των 80s που όλοι αγαπάμε. Άφησε, λοιπόν, τον ρυθμό της μουσικής και την αύρα της να σε ταξιδέψει σε καταστάσεις που βλέπεις στις ταινίες και ζηλεύεις! Αν λατρεύεις και το Mama Mia τότε θα ζήσεις το δικό σου παραμύθι σαν μία κλασική Dancing Queen και πού ξέρεις, μπορεί εκεί να γνωρίσεις και τον έρωτα! Από τα βασικότερα musts στο νησί.

Σίφνος: Το αγαπημένο νησί των Κυκλάδων. Τι πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις όταν το επισκεφτείς

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LA LUNA (@discolaluna)

Αντίπαρος – Παραλίες: Κολύμπι σε κρυστάλλινα νερά!

Κάποια στιγμή το βράδυ τελειώνει, κι αφού έχεις μαζέψει τις δυνάμεις σου, ήρθε η στιγμή να κολυμπήσεις!

Από την παραλία του camping που αποτελεί σημείο συνάντησης για τους κατασκηνωτές και τα βαθιά νερά του Σωρού μέχρι τη μαγευτική Φανερωμένη, υπάρχουν αρκετά μέρη για βουτιές, ηλιοθεραπεία και κολύμπι στο νησί.

Παρά το μικρό μέγεθός της, η Αντίπαρος έχει πολλές παραλίες με χρυσαφένιες αμμουδιές και κρυστάλλινα νερά. Επιπλέον, στο νησί έχεις την δυνατότητα να κολυμπήσεις σε μαγευτικές σπηλιές σπάνιας φυσικής ομορφιάς και να κάνεις γυμνισμό! Οι παραλίες που ξεχωρίζουν είναι οι εξής:

Φανερωμένη: Βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Αντιπάρου. Πρόκειται για μία μη οργανωμένη αμμώδη παραλία, ιδανική για χαλάρωση.Παραλία Κάμπινγκ: Πολύ γνωστή παραλία που βρίσκεται δίπλα στο κάμπινγκ. Έχει χρυσαφένια άμμο, ρηχά νερά και αποτελεί σημείο συνάντησης για τους κατασκηνωτές.Σώρος: Μεγάλη, οργανωμένη παραλία με αμμουδιά και βαθιά νερά. Εύκολα προσβάσιμη με λεωφορείο από τη Χώρα της Αντιπάρου. Κοντά θα βρεις 2 ταβέρνες με εξαιρετικό φαγητό.Σιφνέικο: Ιδανική παραλία για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα στην Αντίπαρο. Μόλις λίγα μέτρα από την κεντρική πλατεία του νησιού, το Σιφνέικο σε περιμένει για χαλαρές και – γιατί όχι – ρομαντικές στιγμές.Άγιος Γεώργιος: Δίπλα στον ομώνυμο οικισμό και το εκκλησάκι βρίσκεται η παραλία του Αγίου Γεωργίου. Η παραλία είναι μικρή, χωρίς ομπρέλες και με πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά. 

Αν σου περισσεύουν μέρες σου προτείνω να κάνεις την πολυσυζητημένη βόλτα με το καραβάκι! Θα ανακαλύψεις κρυφές σπηλιές και παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά και λευκή αμμουδιά! Μην ξεχάσεις να παραλείψεις το Δεσποτικό, το μικρό ακατοίκητο νησί που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αντίπαρο, τόσο για τις βουτιές στα κρυστάλλινα νερά όσο και για το αρχαιολογικό ενδιαφέρον που εντοπίζεται στο μέρος. Το ιερό του Δεσποτικού αποτελεί μία μοναδική περίπτωση στον χώρο του Αιγαίου, καθώς πρόκειται για ένα ανέπαφο αρχαϊκό ιερό, το οποίο λειτουργούσε από τον 7 αι.π..Χ έως και τα Ρωμαϊκά χρόνια.

Σέριφος: Το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων που σε προκαλεί να το ανακαλύψεις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Francesca Natale (@natale.francesca)

Η βόλτα κοστίζει περίπου 30 ευρώ και διαρκεί αρκετή ώρα, αφού με το καραβάκι επισκέπτεσαι και μερικές σπηλιές, αλλά και κολπάκια που δεν μπορείς να προσεγγίσεις με το αυτοκίνητο. Αν είσαι τυχερή, ο καπετάνιος θα βάλει να ακούγεται από τα ηχεία του σκάφους το Watermelon Sugar, ενώ θα σας κερνάει όλους από μια φέτα ζουμερό καρπούζι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fabrizio Mazzucco (@fabrinov73)

Επειδή ξέρω ότι καλοκαίρι χωρίς καλό φαγητό δεν γίνεται, εάν επισκεφτείς την Αντίπαρο είσαι τυχερή! Όλα τα μαγαζιά του νησιού έχουν γευστικότατο φαγητό και πολύ προσιτές τιμές. Ειλικρινά, δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο να σου προτείνω. Το μόνο που έχω να σου πω είναι κράτησε χώρο στο στομάχι σου γιατί θα φας πολύ και καλά!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Another Island Antiparos (@anotherisland_antiparos)

Extra Tip: Οπωσδήποτε να επισκεφτείς το Σπήλαιο της Αντιπάρου! Τα λόγια είναι περιττά, οπότε θα αφήσω την φωτογραφία να μιλήσει από μόνη της, απλά θα μαγευτείς!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Newsbeast.gr (@newsbeast.gr)

Πάρε το καπέλο σου, το μαγιό σου και το χαμόγελό σου και φύγαμε για Αντίπαρο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αντίπαρος: Το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων που θα σε ταξιδέψει στα 80s μέσα σε ένα βράδυ! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
νησι, θες, instagram, island, cafe, παγωτο, party, πιείτε, frog, extreme, luna, mia, dancing, queen, camping, sugar, καλοκαιρι, συγκεκριμένο, φας, extra, newsbeast, ipop, google, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.google.gr, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, η ζωη, ξανα, instagram, ipop, αυτοκινητο, γνωμη, εμπορικη, ηχεια, κυκλαδες, μαγιο, ποιηματα, προγραμμα, ρουχα, ταινιες, φωτογραφια, ωρα, luna, newsbeast.gr, queen, αγιος γεωργιος, αρθρο, αξιζει, αναμνησεις, απλα, αυρα, βραδυ, βρισκεται, φαγητο, γεωργιου, γινεται, δυνατοτητα, δειτε, δρομος, ευκολα, ευρω, ειλικρινα, εκθεσεις, εποχη, εστιατορια, ζευγαρια, ζεσταμα, ζωη, ζωης, ιδιο, ηρθε η στιγμη, θες, καμπινγκ, λευκη, λεωφορειο, λογια, ματια, μεχρι το πρωι, μικρο, μπορεις, μπορειτε, ξημερωμα, ομπρελες, οπωσδηποτε, παιδι, πιείτε, πρωι, ρηχα νερα, σιγουρα, σιγουρη, συγκεκριμένο, σπηλαιο, σπιτια, ταβερνες, φας, φετα, φυγαμε, φυσικα, φορα, χαμογελο, χρυση, cafe, camping, dancing, extreme, frog, γελια, χωρα, ιδανικο, island, ηλιοβασιλεμα, καρδια, mia, μια φορα, πιστεψε με, party, sugar, σωρου, θεματα
Τυχαία Θέματα
Αντίπαρος, Κυκλάδων, 80s,antiparos, kykladon, 80s