Άνοιξαν οι κάλπες για το δημοψήφισμα στην Τουρκία

09:47 16/4/2017 - Πηγή: iPop

Άνοιξαν οι κάλπες για το δημοψήφισμα στην Τουρκία το αποτέλεσμα του οποίου θα αλλάξει τις ισορροπίες τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στις σχέσεις της με τα υπόλοιπα κράτη του πλανήτη.

Περίπου 55,3 εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι θα προσέλθουν μέχρι τη δύση του ηλίου στις κάλπες στο πλαίσιο του ιστορικής σημασίας δημοψήφισμα που διεξάγεται

στην Τουρκία για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Τα εκλογικά τμήμα άνοιξαν στις 7.00 (ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 16:00 (ώρα Ελλάδας) στην ανατολική Τουρκία, ενώ στην υπόλοιπη χώρα άνοιξαν στις 8:00 (ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 17:00 (ώρα Ελλάδας).

Να θυμίσουμε πως οι ψηφοφόροι καλούνται να εγκρίνουν ή να απορρίψουν το πακέτο 18 συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που έχει εγκριθεί από την Εθνοσυνέλευση και θα μεταβάλλει το πολίτευμα από προεδρευόμενη κοινοβουλευτική σε προεδρική δημοκρατία, με μεγάλη συγκέντρωση εξουσιών στον πρόεδρο.

Τι έδειξαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις;

Το φως της δημοσιότητας είδαν την Παρασκευή οι τελευταίες δημοσκοπήσεις οι οποίες ήταν εξίσου διχασμένες με τον Τουρκικο λαο.

Η εταιρεία AG του Αντίλ Γκιούρ που προέβλεψε τη νίκη του κόμματος του Ερντογάν στις εκλογές τον Νοέμβριο του 2015, έδωσε 60,8% στο «ναι», έναντι 39,2% στο «όχι», ενώ η εταιρεία Themis έδειξε άνοιγμα του «όχι» με 53,9%, με το «ναι» να περιορίζεται στο 46,1%.

Επίθεση λίγες ώρες πριν το δημοψήφισμα

Ο μεγαλύτερος φόβος όλων για τη σημερινή μέρα ξεκίνησε να ξετυλίγεται με μία επίθεση κούρδων μαχητών σ’ έναν φρουρό, τον οποίον τελικά σκότωσαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Οι Κούρδοι μαχητές επιτέθηκαν εναντίον οχήματος, στο οποίο επέβαινε περιφερειακός αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος AKP, το βράδυ του Σαββάτου στην περιφέρεια Μουράντιγε της νοτιοανατολικής επαρχίας Βαν. Κατά την επίθεση τραυματίσθηκε ένας δεύτερος από τους φρουρούς του αξιωματούχου του AKP.

Διάβασε επίσης:

Τουρκία ώρα μηδέν | Όσα πρέπει να ξέρεις για το Τούρκικο δημοψήφισμα

The post Άνοιξαν οι κάλπες για το δημοψήφισμα στην Τουρκία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα