Άνοιξαν οι κάλπες- Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα;

09:34 8/11/2016 - Πηγή: iPop

Οι κάλπες άνοιξαν και οι Αμερικανοί προσέρχονται σιγά σιγά προκειμένου να ψηφίσουν και να επιλέξουν τον επόμενο Πρόεδρό τους. Τα ασφαλή αποτελέσματα αναμένεται να τα γνωρίζουμε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ωστόσο, αξίζει μέχρι τότε να παρακολουθούμε τα αποτελέσματα που βγαίνουν.

Οι πολίτες σε τρεις μικρές πόλεις της Πολιτείας New Hampshire ψήφισαν και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν τον Ντόναλντ Τραμπ να προηγείται.

Συγκεκριμένα, οι Αμερικανοί ψήφισαν στις πόλεις Dixville, Hart’s Location και Millsfield. Ο Τραμπ έλαβε συνολικά 32 ψήφους,

έναντι της Χίλαρι Κλίντον η οποία συγκέντρωσε μόλις 25.

Τα εκλογικά τμήματα στις εν λόγω πόλεις άνοιξαν τα μεσάνυχτα και μόλις ψήφισαν όλοι οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι έκλεισαν, έγινε η καταμέτρηση και δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματά τους.

Μπορεί η Κλίντον να βγήκε πρώτη στο Dixville και το Hart’s Location, ωστόσο, ο Τραμπ την ξεπέρασε κατά πολύ στο Millsfield (16 ψήφοι έναντι 4 της Κλίντον). Αξίζει φυσικά να τονίσουμε ότι τα εν λόγω αποτελέσματα δεν είναι σε καμία περίπτωση ενδεικτικά και πρόκειται απλά για την δημοσιοποίηση της προτίμησης των ψηφοφόρων που ψήφισαν πρώτοι.

Άφιξη της Κλίντον στη Νέα Υόρκη

Περί τις 03:40 τα ξημερώματα της Τρίτης (τοπική ώρα) έφθασε η Χίλαρι Κλίντον με τον σύζυγό της στη Νέα Υόρκη, όπου και θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα.

Hillary Clinton is met by a crowd of supporters as she returns home to New York after a final day of rallies https://t.co/NzdAFxoICO

CNN International (@cnni) November 8, 2016

90% πιθανότητες να είναι νικήτρια η Κλίντον

Η τελευταία δημοσκόπηση, πάντως, που έγινε για λογαριασμό του Reuters έδειξε ότι η Κλίντον έχει 90% πιθανότητες να κερδίσει.

Για να ηττηθεί απ’ τον Ντόναλντ Τραμπ η υποψήφια με τους Δημοκρατικούς, θα πρέπει να γίνει ένας απίστευτος συνδυασμός λευκών, μαύρων και ισπανόφωνων ψηφοφόρων σε έξι ή επτά πολιτείες, σύμφωνα με όσα αναφέρει η δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Reuters.

H Xίλαρι Κλίντον στην πρόθεση ψήφου προηγείται κατά 3 μονάδες απ’ τον Τραμπ (45-42%). Η Χίλαρι εκτιμάται ότι θα κερδίσει 303 ψήφους στο κολέγιο των εκλεκτόρων, ενώ ο Τραμπ αναμένεται να λάβει μόλις 235 ψήφους. Σημειώνεται ότι για να βγει κάποιος Πρόεδρος απαιτούνται 270 ψήφοι.

Ο Τραμπ για να νικήσει θα πρέπει να κερδίσει σίγουρα τις περισσότερες Πολιτείες ανάμεσα στην Φλόριντα, το Μίσιγκαν, τη Βόρεια Καρολίνα και το Οχάιο, ίσως και την Πενσιλβάνια, όπου η Κλίντον προηγείται με μικρή διαφορά.

Εάν ο Τραμπ χάσει σε δύο απ’ τις τρεις Πολιτείες (Φλόριντα, Μίσιγκαν και Πενσιλβάνια), τότε η νίκη της Κλίντον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Διαβάστε ακόμα:

Εκλογές ΗΠΑ: Η ώρα της κάλπης- Το τέλος της ελπίδας ή ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Αμερικής;

Photo: AP

The post Άνοιξαν οι κάλπες- Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα