Για ανοιχτά σημεία στη διαπραγμάτευση κάνει λόγο ο Σόιμπλε

16:59 4/5/2016 - Πηγή: iPop

Την άποψη του πως συνεχίζουν να υπάρχουν ανοιχτά σημεία στη διαπραγμάτευση Ελλάδας- δανειστών εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε μέσω της εκπροσώπου του την Τετάρτη. Το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί και το κρίσιμο Euro- working Group λίγες μόνο ημέρες μετά το Eurogroup.

Χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε Φον

Τισενχάουζεν, τόνισε:

Δεν έχουμε φθάσει ακόμα στο τέλος, υπάρχουν ακόμα και ανοιχτά σημεία

Αναφερόμενη στην αξιολόγηση επισήμανε πως: «Η αξιολόγηση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και θα έχει ολοκληρωθεί μόνο όταν θα έχουμε -γνωρίζετε αυτόν τον τεχνικό όρο- ένα «Staff Level Agreement». Υπό αυτή την έννοια αναμένουμε από τους θεσμούς να συνεχίσουν τις εργασίες προετοιμασίας».

Να τονισθεί πως στις δηλώσεις της η Αξιωματούχος δεν άφησε «κανένα περιθώριο για πολιτική διαπραγμάτευση» και σημείωσε:

Στα θέματα ουσίας της διαπραγμάτευσης έχουμε διαπιστώσει επανειλημμένα ότι έχει υπάρξει το τελευταίο διάστημα κάποια κινητικότητα

Κλείνοντας της δηλώσεις της η εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε ξεκαθάρισε: «Υπάρχει μεν αυτή η ημερομηνία τη Δευτέρα, αλλά λόγω των εορτών δεν μπορούσαν να συμβούν και πολλά τις αμέσως προηγούμενες μέρες».

Σήμερα το κρίσιμο Euro-working Group:

Ιδιαίτερα κρίσιμο αναμένεται να είναι το σημερινό Euro-working Group καθώς κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης θα κριθούν πολλά σχετικά με την επιτυχία του έκτακτου Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου.

Να σημειωθεί πως στην τηλεδιάσκεψη του Euro-working Group, που θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τετάρτης, την ελληνική πλευρά θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Τι θα συζητηθεί στο Euro-working Group;

Επί τάπητος θα τεθούν τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης.

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει σε σχετικό του δημοσίευμα το πρακτορείο Reuters θεωρείται απίθανο το σενάριο να υπάρξει τελική συμφωνία για την πρώτη αξιολόγηση στο Eurogroup της Δευτέρας.

Να θυμίσουμε πως με δεδομένη την κρισιμότητα της συνεδρίασης των ΥΠΟΙΚ, ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε την Τετάρτη σύσκεψη στο Μαξίμου με τους στενούς του συνεργάτες.

The post Για ανοιχτά σημεία στη διαπραγμάτευση κάνει λόγο ο Σόιμπλε appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα