Αγγούρι και οι πολλές χρήσεις του!

18:31 4/5/2014 - Πηγή: iPop

Και όμως το αγγούρι δεν ταιριάζει μόνο στις σαλάτες! Ναι, ναι! Και όμως το αγγούρι έχει πολλές χρήσεις, κάνει μεγάλο καλό στην υγεία και σε ομορφαίνει!

Πολυβιταμινούχο

Τα αγγούρια περιέχουν τις περισσότερες από τις βιταμίνες που χρειάζεσαι κάθε μέρα, μόνο ένα αγγούρι περιέχει βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, βιταμίνη Β3, βιταμίνη Β5, βιταμίνη Β6, φολικό οξύ, βιταμίνη C, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και ψευδάρ-γυρο.

Πηγή ενέργειας

Αισθάνεσαι κουρασμένος; Άσε κάτω τον καφέ και πιάσε ένα γγούρι! Τα αγγούρια είναι μια καλή πηγή

βιταμίνης Β και υδατανθράκων που μπορούν να σου προσφέρουν αυτό το γρήγορο pick-me-up που μπορεί να διαρκέσει για ώρες!

Διώχνει τους υδρατμούς

Βαρέθηκες να μπαίνεις να κάνεις ένα μπάνιο σαν άνθρωπος και μετά να μην μπορείς να δεις τίποτα στον καθρέφτη από τους υδρατμούς; Πάρε μία φέτα αγγούρι, τρίψτην στην επιφάνεια του καθρέφτη και θα γίνει σαν καινούριος! Άσε που θα αφήσει και ένα δια-κριτικό άρωμα και θα αισθανθείς ότι τηλεμεταφέρθηκες σε κάποιο spa.

Διώχνει του γυμνοσάλιαγκες

Οι προνύμφες και οι γυμνοσάλιαγκες καταστρέφουν τα φυτά σου; Βάλε μερικές φέτες αγγουριού σε μία κονσέρβα έξω στον κήπο σου και θα απαλλαχθείς από τα παράσιτα για όσο αφήσεις έξω τα αγγούρια! Η χημική ένωση που γίνεται με τα υγρά του αγγουριού και το αλουμίνιο εκπέμπει μία μυρωδιά –μη ανιχνεύσιμη από τον άνθρωπο- η οποία απωθεί τα παράσιτα!

Απομακρύνει την κυτταρίτιδα

Ψάχνεις έναν εύκολο και ανέξοδο τρόπο να διώξεις την κυτταρίτιδα πριν βγεις στην πα-ραλία; Δοκίμασε να τρίψεις μία φέτα αγγουριού πάνω στην προβληματική περιοχή για λίγα λεπτά. Η φωτοχημική σύνθεση του αγγουριού θα βοηθήσει το κολλαγόνο του δέρ-ματος να σφίξει το δέρμα. Δουλεύει άψογα και για τις ρυτίδες!

Γυαλίζει τα παπούτσια

Έχεις μια σημαντική συνάντηση ή μια συνέντευξη εργασίας και συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις τον απαραίτητο χρόνο για να γυαλίσεις τα παπούτσια σου. Πάρε ένα φρεσκοκομ-μένο αγγούρι και τρίψτο πάνω στα παπούτσια σου! Τα χημικά στοιχεία του αγγουριού θα προσφέρουν λάμψη στο δέρμα αλλά και θα τα αδιαβροχοποιήσει!

Σβήνει το στυλό

Το αξιολάτρευτο παιδάκι σου αποφάσισε να ζωγραφίσει τους τοίχους του σπιτιού σας; Πριν πάρεις τηλέφωνο τον μπογιατζή, πάρε φλούδες από αγγούρι και τρίψε ελαφριά την χρωματισμένη περιοχή! Το στυλό δια μαγείας θα εξαφανιστεί!

The post Αγγούρι και οι πολλές χρήσεις του! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα