Αναταράξεις στην οικονομία εξαιτίας του Brexit βλέπει ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών

11:03 3/10/2016 - Πηγή: iPop

Ως δεδομένες χαρακτηρίζει ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών τις αναταράξεις που θα σημειωθούν στην οικονομία λόγω Brexit.

Σε συνέντευξη του στο BBC την Δευτέρα ο Χάμοντ τόνισε χαρακτηριστικά:

Θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες αναταράξεις, καθώς θα προχωράμε στη διαπραγματευτική διαδικασία και θα υπάρξει μία περίοδος ενός – δύο ετών ή ίσως και περισσότερο, κατά την οποία αβεβαιότητα θα επικρατεί στις επιχειρήσεις σχετικά με την τελική διαμόρφωση τη σχέσης

μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ενώ ξεκαθάρισε, πως τάσσεται υπέρ της διαμόρφωσης της συμφωνίας του Brexit «κατά τρόπο που θα διασφαλίζει τη μέγιστη πρόσβαση των βρετανικών εταιρειών στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Βρετανός Υπουργός να σημειωθεί, ότι βαθμολογεί τις πρόσφατες επιδόσεις της βρετανικής οικονομίας με «8 στα 10».

Σε δηλώσεις του Sky News στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης του Συντηρητικού Κόμματος στο Μπέρμιγχαμ, μάλιστα είπε:

«Φυσικά έχουμε να αντιμετωπίσουμε μακροπρόθεσμα προβλήματα. Συνεχίζουμε να έχουμε ασθενείς επιδόσεις στην παραγωγικότητα σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές μας και έχουμε τεράστιο έλλειμμα ισοζυγίου πληρωμών. Αυτά είναι τα θέματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας εξήγησε πως «η χώρα εισέρχεται στη διαδικασία εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μία περίοδο παγκόσμιας αβεβαιότητας».

The post Αναταράξεις στην οικονομία εξαιτίας του Brexit βλέπει ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα