Αναρωτιόσουν αν υπάρχει μαγεία; Φωτογράφος αποθανατίζει «ουράνιο τόξο» μέσα σε σπήλαιο – Το σπάνιο φυσικό φαινόμενο που έγινε viral

15:17 6/9/2022 - Πηγή: iPop

Κι όμως, υπάρχει μαγεία και ο Mathew Nichols την κατέγραψε με τον φωτογραφικό του φακό! Τις τελευταίες ώρες η φωτογραφία του που απεικονίζει ένα «ουράνιο τόξο» μέσα σε σπήλαιο έχει γίνει viral και μας αποδεικνύει πως η φύση είναι πανέμορφη και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να την προστατέψουμε!

Συγκεκριμένα, ο Mathew Nichols μοιράστηκε μια εκπληκτική φωτογραφία που δείχνει τα χρώματα του ουράνιου τόξου να λάμπουν σε όλο το εσωτερικό της σπηλιάς πάγου στο Εθνικό Πάρκο Mount Rainier. Η συγκεκριμένη στιγμή αποθανατίστηκε τον Αύγουστο, αλλά η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου (NPS) εξέδωσε πρόσφατα

μια προειδοποίηση σχετικά με τους κινδύνους από την εξερεύνηση αυτών των σπηλαίων.

Η NASA γράφει ιστορία! Παρήγαγε οξυγόνο στον Άρη, αρκετό για 100 λεπτά αναπνοής

Ουράνιο τόξο σε σπηλιά αποδεικνύει πόσο όμορφη είναι η φύση!

Ο φωτογράφος κατέγραψε αυτό το στιγμιότυπο σε σπήλαιο πάγου στην Ουάσινγκτον. «Έμαθα για τις σπηλιές στο όρος Rainier, οπότε αποφάσισα να πάω. Περίμενα να δω γαλαζοπράσινα και μπλε χρώματα», δήλωσε ο Nichols μιλώντας στο CNN

«Όταν μπήκα και είδα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, ήταν κάτι εντελώς απροσδόκητο. Η φωτεινότητά τους ήταν απλά τρελή», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Photographer finds rare rainbow inside Washington state ice caves. https://t.co/0PGuh5WEIy pic.twitter.com/sgux97Tx0T

CNN International (@cnni) September 6, 2022

«Όταν ο ήλιος χτυπά έξω από αυτές τις σπηλιές στο όρος Rainier, εκείνες μετατρέπονται σε σπηλιές πάγου και ουράνιου τόξου», έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας του στο Instagram. 

Αυτό το φυσικό φαινόμενο προκαλείται από άλγες και τη διάθλαση του φωτός, ενώ ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα παίζει και το πάχος του πάγου. «Δεν πίστεψα ότι το προκαλεί κάτι ασυνήθιστο. Ήξερα ότι ήταν ένα εκπληκτικό φαινόμενο», δήλωσε ο φωτογράφος και συμπλήρωσε ότι αυτό το «ουράνιο τόξο» κράτησε περίπου δύο ώρες. 

«Οι ειδικοί, ωστόσο, αποθαρρύνουν έντονα τους επισκέπτες να πλησιάσουν ή να εισέλθουν στις σπηλιές πάγου ή στα κανάλια λιωμένου νερού, καθώς είναι επιρρεπείς σε κατάρρευση λόγω της τήξης, η οποία επιταχύνεται αυτή την εποχή του χρόνου», ανέφερε σε μία ανακοίνωση του το NPS . «Η κατάρρευση ή η πτώση πάγου και βράχου θα μπορούσε να είναι θανατηφόρα ή να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς σε όσους βρίσκονται εκεί μέσα».

Ήταν fake η σκηνή του «Our Planet» με τους θανάτους των θαλάσσιων ίππων;

Αν και στο εθνικό πάρκο κάποτε υπήρχαν πολλές σπηλιές πάγου, έχουν εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια λόγω του θερμαινόμενου κλίματος. Σήμερα, υπάρχουν μόνο παροδικά και ασταθή κανάλια και σπήλαια.

Στη φωτογραφία που μοιράστηκε ο Nichols, κύματα πράσινου, μπλε, μωβ και πορτοκαλί χρώματος σχηματίζουν ραβδώσεις στην κορυφή της σπηλιάς.

«Αυτό ήταν μακράν ένα από τα πιο μαγικά πράγματα που έχω δει ποτέ», ανέφερε η λεζάντα του. «Αν κι έκανε πολύ κρύο εξερευνώντας αυτές τις σπηλιές, δεν ήθελα να τελειώσει το θέαμα!».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αναρωτιόσουν αν υπάρχει μαγεία; Φωτογράφος αποθανατίζει «ουράνιο τόξο» μέσα σε σπήλαιο – Το σπάνιο φυσικό φαινόμενο που έγινε viral εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα