Αναμονή για το επίδομα θέρμανσης- Όσα πρέπει να γνωρίζετε

14:12 19/11/2016 - Πηγή: iPop

Το επίδομα θέρμανσης αναμένουν πως και πως οι δικαιούχου του έτσι ώστε να πάρουν μια μικρή ανάσα. Όπως έχει γίνει γνωστό, στόχος της Κυβέρνησης είναι μέχρι να τελειώσει ο μήνας να έχει ανοίξει η εφαρμογή του TAXISnet.

Σε δηλώσεις της σε τηλεοπτική εκπομπή το Σάββατο υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, μίλησε με για τους στόχος της Κυβέρνησης και ανέφερε, ότι έχει αποφασιστεί να διατεθούν

για τη χορήγηση του επιδόματος κατά την περίοδο 2016-2017 το ποσό των 105 εκατ. ευρώ.

Να τονισθεί, πως την ίδια στιγμή το αρμόδιο Υπουργείο φέρεται να σχεδιάζει να αλλάξει ριζικά τις προϋποθέσεις, όπως επίσης και τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος έτσι ώστε να γίνει δικαιότερη κατανομή του διαθέσιμου ποσού των 105 εκατ. ευρώ.

Ποια είναι τα τρία εναλλακτικά σενάρια τα οποία φέρεται να υπάρχουν;

Σε σχετικό τους ρεπορτάζ τα dikaiologitika, υπογραμμίζουν, ότι εξετάζονται τρία εναλλακτικά σενάρια που είναι τα εξής:

Η μετακίνηση κάποιων νομών στις γεωγραφικές ζώνες β’ και α’, τις λεγόμενες και ως πιο «ψυχρές» ζώνες. Σ’ αυτές τις ζώνες να τονίσουμε, πως θεωρείται ότι επικρατούν οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες κατά την περίοδο Οκτωβρίου-Απριλίου και έτσι επιδοτούνται με επίδομα περισσότερα λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο κύριας κατοικίας οπότε το συνολικό ποσό επιδόματος είναι μεγαλύτερο για κάθε δικαιούχο.Παράλληλα, εξετάζεται και η θεσμοθέτηση δικαιότερων γεωγραφικών κριτηρίων, χωρίς, όμως, μετακινήσεις νομών σε πιο «ψυχρές» γεωγραφικές ζώνες, ώστε οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών πολλών νομών της χώρας, να λαμβάνουν μεγαλύτερα ποσά επιδόματος από τους κατοίκους των πεδινών και λοιπών περιοχών των ίδιων νομών. Αν συμβεί αυτό θα υπάρχει η επιλογή να σημειωθεί «σπάσιμο» αρκετών νομών σε 2 διαφορετικές γεωγραφικές ζώνες.Το τρίτο σενάριο που υπάρχει είναι να γίνει συνδυασμός και των δύο πρώτων σεναρίων. Αυτό σημαίνει, ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα μπορούσε και να επιλέξει και «σπάσιμο» νομών σε ορεινές και μη ορεινές ζώνες και μεταφορές νομών σε ζώνες με υψηλότερα ποσά επιδομάτων, αλλά παράλληλα και να γίνουν μειώσεις στα όρια εισοδήματος και αξίας ακίνητης περιουσίας.

The post Αναμονή για το επίδομα θέρμανσης- Όσα πρέπει να γνωρίζετε appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα