Αναμονή για την κυκλοφορία του νέου χαρτονομίσματος των 50 ευρώ- Πότε να το περιμένουμε;

12:45 27/1/2017 - Πηγή: iPop

Τον Απρίλιο αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ από την ΕΚΤ. Όπως έγινε γνωστό η παρουσίαση του νέου τραπεζογραμματίου θα πραγματοποιηθεί στις 4 του μήνα.

Την ίδια στιγμή, σε χαμηλά επίπεδα παρέμειναν τα πλαστά τραπεζογραμμάτια ευρώ κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016. Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το εν λόγω

διάστημα αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία περίπου 353.000 πλαστά τραπεζογραμμάτια ευρώ, δηλαδή σημειώθηκε ελαφρά αύξηση συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2016, αλλά και μείωση κατά 20,7% συγκριτικά με το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Η ΕΚΤ στην ανακοίνωση της επισημαίνει, πως «ο αριθμός των πλαστών τραπεζογραμματίων παραμένει πολύ μικρός σε σχέση με τον αυξανόμενο αριθμό των γνήσιων τραπεζογραμματίων που βρίσκονται σε κυκλοφορία (πάνω από 19 δισεκατομμύρια κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016)».

Η ΕΚΤ, σημειώνει, πως στο διάστημα αυτό παρατηρήθηκαν τα εξής:

Τα τραπεζογραμμάτια των 20 και των 50 ευρώ εξακολούθησαν να καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά παραχάραξης. Σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2016, το ποσοστό των πλαστών τραπεζογραμματίων των 20 ευρώ αυξήθηκε και το αντίστοιχο ποσοστό των 50 ευρώ μειώθηκε. Οι δύο αυτές ονομαστικές αξίες αντιστοιχούσαν μαζί στο 80,3% του συνόλου των πλαστών τραπεζογραμματίων

Και πρόσθεσε, πως «η πλειονότητα (93,6%) των πλαστών τραπεζογραμματίων εντοπίστηκαν σε χώρες της ζώνης του ευρώ. Περίπου 5,4% εντοπίστηκαν σε κράτη μέλη της ΕΕ που δεν συμμετέχουν στη ζώνη του ευρώ και 1% εντοπίστηκε σε άλλα μέρη του κόσμου».

The post Αναμονή για την κυκλοφορία του νέου χαρτονομίσματος των 50 ευρώ- Πότε να το περιμένουμε; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα