Αναμονή για τη συνάντηση Τσίπρα- Αναστασιάδη- Την Παρασκευή στην Αθήνα ο Κύπριος Πρόεδρος

19:24 26/12/2016 - Πηγή: iPop

Τη χώρα μας λίγες μόνο ώρες πριν μας αποχαιρετήσει το 2016 θα επισκεφτεί ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σε δηλώσεις του μάλιστα ο εκπρόσωπος του Κύπριου Προέδρου ο οποίος σχολίασε την επίσκεψη του στην Αθήνα

σημείωσε χαρακτηριστικά «αυτή τη βδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνάντηση σε επίπεδο τεχνοκρατών από το ελληνικό και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου, ανάμεσα σε άλλα, θα συζητηθεί και το Κυπριακό».

Το πρόγραμμα του Αναστασιάδη:

Την Παρασκευή θα μεταβεί στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Κύπριος Εκπρόσωπος δήλωσε:

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη συγκυρία, ενόψει της συνέχισης των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη και της διάσκεψης για το Κυπριακό

Και συμπλήρωσε:

Εκείνο που έχει σημασία, εκεί που επικεντρώνεται η δική μας προσπάθεια είναι στο να δημιουργηθεί η αναγκαία υποδομή από πλευράς προόδου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέχρι τη Γενεύη, καθώς επίσης στο να υπάρξει και η αναγκαία συζήτηση στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, κάτι που θα διευκολύνει στο να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στη Γενεύη, ευελπιστώντας ότι με όλα αυτά τα δεδομένα, αν δημιουργηθούν, θα είμαστε πιο κοντά στο στόχο για μια θετική κατάληξη στην Ελβετία

Ο κ. Χριστοδουλίδης επίσης αναφέρθηκε στη συνάντηση των τεχνοκρατών των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας επισημαίνοντας «ανάμεσα σε άλλα έχει στόχο να προετοιμάσει τη συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του διευκρίνισε πως μια τέτοια συνάντηση, πριν τη Γενεύη «δεν αναμένεται φυσικά να δώσει λύση στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Σίγουρα, αν όλοι επιθυμούν να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στη Γενεύη, μια τέτοια συνάντηση θα είναι υποβοηθητική προς αυτή την κατεύθυνση».

Αναστασιάδης: «Ιστορική στιγμή η διάσκεψη της Γενεύης»

«Για πρώτη φορά απέναντι μας θα ευρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος θα είναι υποχρεωμένος να ανοίξει τα χαρτιά του ενώπιον της διεθνούς κοινότητας και να αποδείξει, εάν η θετική ρητορική, στην οποία συχνά καταφεύγει, θα μετατραπεί σε συγκεκριμένη πολιτική πρόταση», επισήμανε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης σε άρθρο που φέρει την υπογραφή του και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος».

Ο Νίκος Αναστασιάδης μεταξύ των υπολοίπων τονίζει «αυτή την ιστορική στιγμή όχι μόνο δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε αλλά και να την αναδείξουμε» και προσθέτει «αποτελούσε δικό μας στόχο για δεκαετίες ολόκληρες να βάλουμε την Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να τη θέσουμε ενώπιον των ιστορικών ευθυνών της».

«Ο φιλόδοξος στόχος επίτευξης λύσης είναι εφικτός» ξεκαθαρίζει ο Πρόεδρο της Κύπρου και συμπληρώνει «υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα προχωρήσει με συγκεκριμένα και απτά βήματα, ιδιαίτερα στο κεφάλαιο της ασφάλειας».

The post Αναμονή για τη συνάντηση Τσίπρα- Αναστασιάδη- Την Παρασκευή στην Αθήνα ο Κύπριος Πρόεδρος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα