Αναγνωρίστηκε ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη

14:35 12/1/2016 - Πηγή: iPop

Οι τουρκικές αρχές έπειτα από σχετική ανακοίνωση, επιβεβαιώνουν την ταυτότητα του βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος ευθύνεται για την πολύνεκρη, τρομοκρατική επίθεση στην πλατεία Σουλτάν Αχμέτ στην Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε σε σχετική με την τρομοκρατική επίθεση, συνέντευξη Τύπου, πως αναγνωρίστηκε η ταυτότητα του βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος κατηγορείται για την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα την Τρίτη

σε μία από τις πλέον τουριστικές περιοχές της Κωνσταντινούπολης, στην πλατεία Σουλτάν Αχμέτ.

#BREAKING: #istanbulexplosion suicide bomber identified as 1988-born Syrian: Deputy PM https://t.co/LLbwrmlmxMpic.twitter.com/krBGKdj4M1

Hurriyet Daily News (@HDNER) January 12, 2016

#sultanahmet bomba pic.twitter.com/BTFQ7yxL3s

— HAKAN DOGAN (@HAKKODO) January 12, 2016

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Πρωθυπουργίας, Numan Kurtulmuş, ο δράστης της επίθεσης που στοίχισε τη ζωή 10 ατόμων κι άφησε πίσω της ακόμα 15 τραυματίες, φαίνεται να είναι ένας 27χρονος συριακής καταγωγής, ο οποίος συνδέεται με την τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα μεταδίδει το Russia Today o 27χρονος τζιχαντιστής, που σκόρπισε τον τρόμο στο ιστορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, είναι ο Nabil Fadlι, ο οποίος γεννήθηκε στη Σαουδική Αραβία.

#LATEST #İstanbul bomber identified as Saudi-Arabian born Nabil Fadlı, Doğan says https://t.co/00SKPthEd9 pic.twitter.com/YpokImgyKS

— Today’s Zaman (@todayszamancom) January 12, 2016

Syrian suicide bomber believed behind deadly #Istanbul blastTurkish President https://t.co/rKVeFkVc0Zpic.twitter.com/QVfvdpncwX

BBC Breaking News (@BBCBreaking) January 12, 2016

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης βρίσκονται 9 Γερμανοί τουρίστες, 1 Νορβηγός και ένας περουβιανής καταγωγής, ενώ πολλοί από από τους τραυματίες είναι Τούρκοι υπήκοοι. Σύμφωνα με πληροφορίες του ελληνικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη, ανάμεσα στα θύματα δεν υπάρχουν Έλληνες.

#UPDATE Davutoğlu talks to Merkel on phone, says most of #İstanbul blast victims German https://t.co/AIL94ASA87 pic.twitter.com/lKIiLhGUTb

— Today’s Zaman (@todayszamancom) January 12, 2016


Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας, υπό τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου. Στο συμβούλιο αναμένεται να παραβρεθούν μεταξύ άλλων και ο υπουργός και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, προκειμένου να συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις της Τουρκίας.

#UPDATE: Hour-long security meeting chaired by PM Davutoğlu has ended https://t.co/LLbwrmlmxMpic.twitter.com/sPEYK9IU98

Hurriyet Daily News (@HDNER) January 12, 2016

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην πλατεία Σουλτάν Αχμέτ στην τουρκική πρωτεύουσα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

Καταδικάζω την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, η οποία αξιολογείται ως μια επίθεση από βομβιστή αυτοκτονίας συριακής καταγωγής. Δυστυχώς, έχουμε 10 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων αλλοδαπών και Τούρκων υπηκόων … Υπάρχουν επίσης 15 τραυματίες.

[Live] @trpresidenty calls to «intellectuals» around the world #Sultanahmet https://t.co/r7CC0Jj5OS

— euronews (@euronews) January 12, 2016

Breaking: Turkey’s Erdogan says Syrian suicide bomber believed responsible for blast in Istanbul square

Reuters Top News (@Reuters) January 12, 2016

#Turkey’s Erdoğan condemns ‘Syrian-origin’ #Sultanahmet explosion https://t.co/5w4LQvt6AYpic.twitter.com/se0YZtCCwj

Hurriyet Daily News (@HDNER) January 12, 2016

Άμεση ήταν και η αντίδραση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών το οποίο εξέφρασε τη συμπαράσταση του στην τουρκική κυβέρνηση, εκδίδοντας σχετική ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία:

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό, θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Τι δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ:
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως μεταξύ των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους μπορεί να βρίσκονται και Γερμανοί πολίτες. «Μας ανησυχεί πολύ το ότι οι Γερμανοί πολίτες θα μπορούσαν να είναι και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μεταξύ των θυμάτων», δήλωσε η ίδια σε σχετική συνέντευξη Τύπου, ενώ και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Frank Walter Steinmeier, δήλωσε σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία:

Μέχρι τώρα έχουμε στοιχεία που μας επιτρέπουν να πιστεύουμε πως ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται Γερμανοί πολίτες. Δεν μπορούμε ωστόσο να να αποκλείσουμε και την περίπτωση να υπάρχουν Γερμανοί υπήκοοι και ανάμεσα στους νεκρούς.

Αξίζει να αναφερθεί πως έντονες είναι οι ανησυχίες των Σύρων που βρίσκονται στην Τουρκία, καθώς φοβούνται για αντίποινα των Τούρκων εναντίον τους.

The post Αναγνωρίστηκε ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα