Αν νομίζεις πως ξέρεις τα πάντα για τα ζυμαρικά, αυτό το άρθρο είναι για σένα – Τα πιο συνηθισμένα μαγειρικά λάθη που σίγουρα κάνεις και εσύ και μπορεί να καταστρέψουν τη λαχταριστή σου μακαρονάδα

15:53 23/10/2022 - Πηγή: iPop

Τα ζυμαρικά είναι από τα πιο διαδεδομένα είδη τροφής σε ολόκληρη σχεδόν την υφήλιο και ιδιαίτερα στις μεσογειακές χώρες. Μαγειρεύονται εύκολα και γρήγορα, και κάθε φορά δίνουν και ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Προσθέτεις μερικά έξτρα υλικά και μπορείς πολύ εύκολα να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου, χωρίς να έχεις κοπιάσει ιδιαίτερα. Παρά την πολύ εύκολη παρασκευή τους ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα κοινά λάθη που όλοι συνηθίζουμε να κάνουμε στο μαγείρεμα των ζυμαρικών, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουμε τη ζωή μας και να αφαιρούμε από τη νοστιμιά τους.

Το μυστικό για να καταναλώνετε ζυμαρικά άφοβα

χωρίς περιττές θερμίδες

Ποια είναι τα συχνότερα λάθη που κάνεις και εσύ στο μαγείρεμα των ζυμαρικώνΔεν αλατίζεις αρκετά το νερό

Εάν υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να υιοθετήσεις ως βασικό πρότυπο για το μαγείρεμα των ζυμαρικών, είναι να αλατίζεις σωστά το νερό στο οποίο αυτά μαγειρεύονται. Άλλωστε, μια από τις σημαντικότερες ιδιότητες του αλατιού είναι να μειώνει την ικανότητα του αμύλου να χυλώνει, δηλαδή βοηθά τα ζυμαρικά να μην λασπώνουν.

Δεν ελέγχεις τα ζυμαρικά αρκετά συχνά

Για να πετύχεις τη σωστή μακαρονάδα πρέπει να ασχοληθείς μαζί της, ανακατεύοντάς την συχνά ώστε να μην κολλήσει. Καλό θα ήταν να ανακατέψεις τα μακαρόνια σου μια φορά όταν τα ρίξεις στην κατσαρόλα και στη συνέχεια να τα έχεις στο νου σου, έτσι ώστε να μη λασπώσουν.

UnsplashΔεν εξοικονομείς λίγο από το νερό των ζυμαρικών

Το νερό των ζυμαρικών είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη σάλτσα. Αυτό το αμυλώδες υγρό είναι η μαγική διαφορά μεταξύ της σάλτσας ζυμαρικών που ταιριάζει απόλυτα σε κάθε ζυμαρικό, με μια όμορφη κρεμώδη υφή, και εκείνης που δεν έχει δέσει τέλεια. Πρόσθεσε περίπου μισό φλιτζάνι στη σάλτσα σου πριν προσθέσεις τα ζυμαρικά. Το αλμυρό, αμυλούχο νερό όχι μόνο προσθέτει γεύση, αλλά βοηθά στη συγκόλληση των ζυμαρικών και της σάλτσας μεταξύ τους.

Φρέσκια ντομάτα, σπανάκι και ρικότα: Το απόλυτο γεύμα με ζυμαρικά, έτοιμο σε 15 λεπτά

Η κατσαρόλα είναι πολύ μικρή

Είναι ένα από τα πιο κοινά λάθη. Τα μακαρόνια πρέπει να τοποθετούνται σε μεγάλη κατσαρόλα ώστε να μπορούν να βράσουν χωρίς να κολλάνε. Εάν δεν υπάρχει αρκετό νερό, τότε τα ζυμαρικά θα γίνουν μαλακά και κολλώδη. Το μέσο μέγεθος κατσαρόλας ζυμαρικών είναι μεταξύ 6 και 8 λίτρων και θα πρέπει να γεμίσει περίπου τα 3/4 ή περίπου 4-5 λίτρα με νερό για 1 κιλό ζυμαρικά.

UnsplashΒιάζεσαι να ρίξεις τα ζυμαρικά

Αυτό το λάθος το έχουμε κάνει σίγουρα όλοι όχι μόνο από άγνοια, αλλά και επειδή μερικές φορές απλά βιαζόμαστε και πεινάμε. Κατά έναν περίεργο τρόπο όταν βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση, το νερό πάντα μας φαίνεται να έχει βράσει. Απλά πρέπει να περιμένεις να φτάσει το νερό στο σωστό σημείο βρασμού και οι μπουρμπουλήθρες θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις πότε έφτασε η στιγμή.

Ξεπλένεις τα ζυμαρικά με κρύο νερό έπειτα από το βράσιμο

Παρά τα όσα έχεις ακούσει, καλό είναι να βάλεις ένα τέλος σε αυτή τη μαγειρική συνήθεια που λανθασμένα έχει επικρατήσει. Και αυτό διότι όταν τα μακαρόνια ξεπλένονται με κρύο νερό έπειτα από το μαγείρεμα, χάνουν το άμυλο και αρκετή από τη γεύση τους! Το άμυλο, μάλιστα, είναι απαραίτητο για να «κολλάει» η σάλτσα πάνω στα ζυμαρικά. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι περισσότεροι σεφ κρατούν πάντα λίγο από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν στη σάλτσα!

4 λάθη που κάνεις όταν χρησιμοποιείς τον φούρνο

Το λάθος όταν τα βάζεις στο φούρνο

Συνταγές που μας καλούν να βάλουμε μετά το βράσιμο τα μακαρόνια στον φούρνο, έχουν κι αυτές το μικρό μυστικό τους. Τα μακαρόνια οφείλουν να βγουν από τη φωτιά πριν φτάσουν στο στάδιο του al dente. Κι αυτό γιατί το μαγείρεμά τους θα συνεχιστεί στο φούρνο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αν νομίζεις πως ξέρεις τα πάντα για τα ζυμαρικά, αυτό το άρθρο είναι για σένα – Τα πιο συνηθισμένα μαγειρικά λάθη που σίγουρα κάνεις και εσύ και μπορεί να καταστρέψουν τη λαχταριστή σου μακαρονάδα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αν νομίζεις πως ξέρεις τα πάντα για τα ζυμαρικά,αυτό το άρθρο είναι για σένα – Τα πιο συνηθισμένα μαγειρικά λάθη που σίγουρα κάνεις και εσύ και μπορεί να καταστρέψουν τη λαχταριστή σου μακαρονάδα