Αν μιλάς μόνος σου δεν είσαι τρελός, απλά πιο έξυπνος!

10:13 30/9/2016 - Πηγή: iPop

Η επιστήμη ήρθε να δικαιώσει όλους εκείνους που μιλάνε μόνοι τους και φυσικά οι γύρω τους, τους περνάνε για τρελούς!

Οι ερευνητές τώρα, όμως, όχι απλά λένε ότι το να μιλάς μόνος σου δεν σημαίνει ότι είσαι τρελός, αλλά σημαίνει μάλιστα πως είσαι πιο έξυπνος!

Η έρευνα που έγινε διαπίστωσε πως όταν μιλάς στον εαυτό σου, ο εγκέφαλός σου λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως όταν μιλάς σε κάποιον άλλο. Η μόνη διαφορά είναι ότι αντί να

δίνεις οδηγίες σ’ ένα άλλο πρόσωπο, τις δίνεις στον εαυτό σου. Έτσι, του υπενθυμίζεις τι πρέπει να κάνεις και ποιο είναι το επόμενο βήμα.

Οι συγκεκριμένες οδηγίες που δίνεις στον εαυτό σου, σύμφωνα με την έρευνα, σε βοηθούν να βρίσκεις και πιο γρήγορα κάποιο αντικείμενο που έχεις χάσει.

Συγκεκριμένα, όταν ακούς την ονομασία του αντικειμένου που έχεις χάσει, είναι δυνατό να βελτιωθεί η όρασή σου. Για παράδειγμα, εάν έχεις χάσει ένα μολύβι, είναι πιο πιθανό να το βρεις εάν επαναλαμβάνεις τη λέξη «μολύβι». Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί ο εγκέφαλός σου επικεντρώνεται στην εύρεση του αντικειμένου.

Οι συμμετέχοντες της έρευνας ήταν 26 φοιτητές, 13 άνδρες και 13 γυναίκες, οι οποίοι κλήθηκαν να βρουν διάφορα προϊόντα στο σούπερ μάρκετ. Όσοι απ’ τους συμμετέχοντες επαναλάμβαναν το όνομα του προϊόντος, κατάφεραν να το βρουν στον μισό χρόνο.

Γι’ αυτό, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα στην πει κάποιος επειδή μιλάς μόνος σου, ξέρεις την απάντηση!

The post Αν μιλάς μόνος σου δεν είσαι τρελός, απλά πιο έξυπνος! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα