Αν δεν θες να σε πουν εξώλης και προώλης, μην ανεβάζεις τέτοιες φωτογραφίες στο Facebook

20:31 31/7/2014 - Πηγή: iPop

Τη σήμερον ημέρα το προφίλ σου στο Facebook κρίνει την αξία σου στη δουλειά. Γι” αυτό πρόσεχε καλά πώς το διαχειρίζεται -όπως και να έχει είναι η δημόσια εικόνα σου. Πρόσφατη έρευνα έρχεται να δείξει αυτό που λίγο πολύ όλοι ξέραμε, έχουμε συζητήσει και έχουμε καταλήξει σε παρέες: οι προκλητικές φωτογραφίες στο Facebook δεν θα εκτιμηθούν από τους συναδέλφους σου στη δουλειά, ενώ ειδικά οι γυναίκες συνεργάτες σου εύκολα θα σε χαρακτηρίσουν εξώλης και προώλης. Βλέπεις,

το πρότυπο γυναίκα – Kim Kardashian (βλ. φωτογραφία παραπάνω) δεν εκτιμάται για τα πνευματικά της χαρίσματα.

Σύμφωνα με νέα μελέτη από το Oregon State University, οι γυναίκες που ανεβάζουν σέξι φωτογραφίες στα social media αντιμετωπίζονται από τις άλλες γυναίκες ως λιγότερο ελκυστικές και λιγότερο ικανές. Στη μελέτη, η οποία έχει τον τίτλο «Το τίμημα του να είσαι σέξι», 118 γυναίκες μεταξύ των ηλικιών 13 και 25 είδαν δύο προφίλ στο Facebook μια εικονικής γυναίκας 20+ ετών με το όνομα Amanda Johnson. Στο ένα προφίλ, η Amanda απεικονιζόταν με ένα κοντομάνικο πουκάμισο και τζιν και ένα φουλάρι στο λαιμό. Στο δεύτερο προφίλ, φορούσε ένα κόκκινο φόρεμα με ντεκολτές με σκίσιμο στο ένα πόδι και ζαρτιέρα. Εκτός από τις φωτογραφίες προφίλ, τα υπόλοιπα ήταν πανομοιότυπα και περιελάμβαναν κλασικά ενδιαφέροντα για κάποια της ηλικίας της, όπως η Lady Gaga και το «The Notebook».

Μια ομάδα περίπου 120 γυναικών ηλικίας από 13 έως 25 αξιολόγησαν μία από τις δύο Amandas σε τρία χαρακτηριστικά: φυσική ελκυστικότητα, κοινωνική ελκυστικότητα και ανάληψη ευθυνών (έχω εμπιστοσύνη στην ικανότητά της να αναλάβει μια δουλειά που πρέπει να γίνει). Η μη sexy Amanda πήρε μεγαλύτερη βαθμολογία και στις τρεις κατηγορίες.

Φυσικά να τονίσουμε ότι γυναίκες ήταν αυτές που αξιολόγησαν την Amanda, ενώ η άποψη των αντρών μπορεί να ήταν διαφορετική…

Photos: dailymail.com, theweek.com

The post Αν δεν θες να σε πουν εξώλης και προώλης, μην ανεβάζεις τέτοιες φωτογραφίες στο Facebook appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα