Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα: Σύμμαχος – κλειδί η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

18:21 23/4/2017 - Πηγή: iPop

«Στρατηγικά κρίσιμο παράγοντα» για την ασφάλεια στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, χαρακτήρισε τη χώρα μας ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Geoffrey Pyatt, μιλώντας σε στην εκπομπή «Με αρετή και τόλμη» στην ΕΤ1.

Ο Αμερικανός πρέσβης υποστήριξε πως προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας των ΗΠΑ με την Ελλάδα

η οποία «θα μας βοηθήσει κυρίως σε θέματα σταθερότητας στη γειτονιά μας αλλά και σε όλες τις προκλήσεις του 21ου αιώνα».

Παράλληλα, δήλωσε πως στηρίζει την παρουσία του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο τουλάχιστον μέχρι να λυθεί το πρόβλημα στη Συρία, επάνω στη λύση του οποίου δουλεύουν, τόνισε.

Ο κ. Pryatt, έκανε αναφορά και στη βάση της Σούδας, για την οποία υπογράμμισε ότι «παίζει κεντρικό ρόλο στην περιοχή και είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις που επιχειρούν στην νοτιανατολικής Μεσόγειο».

«Γι’ αυτό είμαστε ευγνώμονες» κατέληξε μετά την αναφορά στη βάση της Σούδας και εξέφρασε την επιθυμία να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών με τέτοιο τρόπο ώστε να ενισχύσει την ασφάλεια και των δύο.

The post Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα: Σύμμαχος – κλειδί η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα