Άλλαξε τις κακές συνήθειες που σε απομακρύνουν από τον στόχο σου ακολουθώντας απλά βήματα

10:59 16/1/2017 - Πηγή: iPop

Συνεχίζεις το 2017 να ακολουθείς τακτικές που σε απομακρύνουν από την επίτευξη του στόχου σου; Δεν κατάφερες να αλλάξεις την καθημερινότητά σου, προκειμένου να πετύχεις τους στόχους σου; Με αυτούς τους εύκολους τρόπους μπορείς να αλλάξεις τις κακές συνήθειες, καταφέρνοντας να φτάσεις τους στόχους που ο ίδιος έχεις θέσει.

Αμφισβήτησε τα πιστεύω και τις πεποιθήσεις που είχες μέχρι σήμερα

Όλοι σκεφτόμαστε πολλές φορές κάποια πράγματα που δεν μας βοηθούν και πολύ στην αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή μας. Νομίζουμε για παράδειγμα ότι δεν είμαστε ικανοί να πάρουμε προαγωγή στη δουλειά μας.

Ή πολλές φορές σκεφτόμαστε ότι κανένας δεν θα μας συμπαθήσει αν μας γνωρίσει πολύ καλύτερα. Αυτά τα περιοριστικά πιστεύω μπορούν να ρίξουν κατά πολύ την ψυχολογία σου και να «πατήσουν κάτω» την αυτοεκτίμησή σου. Γι’ αυτό προσπάθησε να κάνεις πειράματα στην συμπεριφορά σου, προκειμένου να ανταγωνιστείς αυτήν την κατάσταση και να την αντιμετωπίσεις.

Πώς θα το κάνεις αυτό; Με το να πείσεις τον εαυτό σου ότι η προηγούμενη κατάσταση είναι λάθος. Κάνε ένα απλό βήμα και αμφισβήτησε τα πιστεύω και τις πεποιθήσεις που είχες έως σήμερα.

Σταμάτα τις δικαιολογίες και ξεκίνα να μιλάς με επιχειρήματα

Με το να χρησιμοποιείς συνέχεια δικαιολογίες για να παραπονιέσαι για ό,τι συμβαίνει στην ζωή σου το μόνο που καταφέρνεις είναι να γίνεσαι ο ίδιος θύμα κάτω από καταστάσεις που μόνος σου δημιουργείς. Άλλαξε την κακή συνήθεια να κατηγορείς τους άλλους για ό,τι σου συμβαίνει και ξεκίνα να κάνεις συζητήσεις που θα βασίζονται σε ισχυρά επιχειρήματα.

Άρχισε να παρηγορείς μόνος σου τον εαυτό σου

Κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο όταν βρίσκεσαι κάτω από μια δύσκολη κατάσταση, από τον ίδιο σου τον εαυτό. Μόνο εσύ ξέρεις τι περνάς και ποιες είναι οι αντοχές σου, αλλά και τι θα μπορούσε να σε κάνει ενδεχομένως να νιώσεις καλύτερα. Επομένως, ξεκίνα να παρηγορείς ο ίδιος τον εαυτό σου ότι όλα θα πάνε καλά, ενδυνάμωσε τον εαυτό σου μετά από κάποιο λάθος που έχεις κάνει. Μίλα στον εαυτό σου για όσα έγιναν σαν να είναι κάποιος φίλος σου στον οποίο δίνεις συμβουλές, χωρίς να τον κριτικάρεις. Και να θυμάσαι να είσαι πάντα ειλικρινής μαζί του.

Να συμπεριφέρεσαι σαν τον άνθρωπο που θα ήθελες να είσαι

Με το να λες «Μακάρι να ήμουν καλύτερος άνθρωπος», «Μακάρι να είχα καταφέρει περισσότερα», «Μακάρι να είχα περισσότερα χρήματα», κακό παρά καλό θα σου κάνει. Αν θέλεις να αλλάξεις την ζωή σου προς το καλύτερο, θα πρέπει να ανοίξεις το μυαλό σου, να απομακρύνεις όλες τις σκέψεις που σε γυρνάνε πίσω και να βγεις έξω να διεκδικήσεις ένα καλύτερο αύριο.

Πώς θα το πετύχεις αυτό; Ξεκίνα να συμπεριφέρεσαι σαν τον άνθρωπο που θα ήθελες να είσαι. Αν, για παράδειγμα, θέλεις να είσαι ένας δημιουργικός άνθρωπος, ρώτα τον εαυτό σου: «Τι θα έκανε ένας δημιουργικός άνθρωπος;» και κάνε αυτό που εκείνη τη στιγμή σκέφτεσαι αυθόρμητα. Το να συμπεριφέρεσαι σαν κάποιον που θα ήθελες να είσαι δεν σημαίνει φυσικά να παριστάνεις κάποιον άλλο, το στοίχημα είναι να μπορείς να μείνεις ο εαυτό σου.

Να ζεις την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία

Ίσως είναι κάτι τετριμμένο που έχεις βαρεθεί να ακούς συνεχώς, όμως είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να ζεις το τώρα, χωρίς να γυρνάς συνεχώς στο παρελθόν και χωρίς να ανησυχείς για το μέλλον. Κράτα τις αναμνήσεις σου από όσα έχεις ζήσει, αλλά προσπάθησε να μην κοιτάς πίσω, γιατί αυτές είναι καταστάσεις που τελείωσαν και θα μείνουν για πάντα εκεί. Επίσης, είναι καλό καμιά φορά να μπορείς να κοιτάς μπροστά και να προλαμβάνεις καταστάσεις, αλλά με το να ασχολείσαι συνέχεια με το τι θα συμβεί σε ένα μήνα ή και χρόνο μετά, χάνεις όλη την ουσία του τώρα. Ζήσε το τώρα, ξέχνα το χθες, μην κοιτάς μπροστά σου συνέχεια και κάνε τώρα όσα θες!

Διαβάστε επίσης:

10 κακές συνήθειες που πρέπει να εγκαταλείψεις το 2017 για να γίνεις πιο επιτυχημένος

Photo:Getty

The post Άλλαξε τις κακές συνήθειες που σε απομακρύνουν από τον στόχο σου ακολουθώντας απλά βήματα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα