Αλλαγή φύλου με μια αίτηση | Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο

18:26 3/5/2017 - Πηγή: iPop

Αλλαγή φύλου απλά με μια αίτηση στο δικαστήριο προωθεί η Κυβέρνηση, αφού το σχετικό νομοσχέδιο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση απ’ το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, καθένας θα μπορεί να καταχωρεί στην ταυτότητα, το διαβατήριο και τ’ άλλα κρατικά του έγγραφα το φύλο του σύμφωνα με το πώς ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται και όχι όπως γεννήθηκε.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης

«νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου- Εθνικός Μηχανισμός Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του σχεδίου δράσης για τα δικαιώματα του παιδιού».

Τι είναι η νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου;

Πρόκειται για τη διαδικασία της αλλαγής του ονόματος και του φύλου που δηλώνεται στη ληξιαρχική πράξη γέννησης στα κρατικά έγγραφα (ταυτότητα, βιβλιάριο υγείας, διαβατήριο, πτυχίο κά) προκειμένου να αναγνωριστεί η ταυτότητα του φύλου ενός ατόμου σύμφωνα με το πώς αυτοπροσδιορίζεται και όχι σύμφωνα με το τι αναγράφεται στην ληξιαρχική πράξη.

Σημειώνεται πως το άτομο θα μπορεί να διατηρεί το ίδιο ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.

Η συγκεκριμένη κίνηση της Κυβέρνησης ικανοποιεί ένα σημαντικό αίτημα της διεμφυλικής κοινότητας καθώς επί χρόνια τα διεμφυλικά άτομα αντιμτώπιζαν πολλά προβλήματα σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες κ.ά. καθώς στην ταυτότητα το φύλο δεν ήταν το ίδιο μ’ εκείνο της καθημερινότητας.

Πλέον, δεν απαιτείται χειρουργική επέμβαση για αλλαγή φύλου, απλά η κατάθεση ενός εγγράφου στο δικαστήριο και δικαστική απόφαση που θα εκδίδεται θα καταχωρείται στο ληξιαρχείο.

The post Αλλαγή φύλου με μια αίτηση | Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα