Αλέξης Τσίπρας:«Βασικό μέλημα της κυβέρνησης η στήριξη της αγροτιάς»

15:57 20/12/2016 - Πηγή: iPop

Στην Κρήτη βρέθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφτηκε αρχικά τον Δήμου Ηρακλείου , πραγματοποιώντας συνάντηση με τον Δήμαρχο, Βασίλη Λαμπρινό.

Η επίσκεψη στην Μεγαλόνησο ξεκίνησε με συναντήσεις στην Περιφέρεια Κρήτης και το Δημαρχείο Ηρακλείου. 2/2 pic.twitter.com/3WuuAtLtKo

Prime Minister GR (@PrimeministerGR) December 20, 2016

Στη συνέχεια πραγματοποίησε σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς στις Μοίρες, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν στο επίκεντρο τα αγροτικά θέματα.

Ο Πρωθυπουργός έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω του προσωπικού του λογαριασμό στο twitter διαβεβαιώνοντας ότι θα δοθεί έμφαση στα αγροτικά ζητήματα, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Η στήριξη του αγροτικού κόσμου είναι βασικό μέλημα της κυβέρνησης. Σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς στις Μοίρες

H στήριξη του αγροτικού κόσμου είναι βασικό μέλημα της κυβέρνησης. Σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς στις Μοίρες. pic.twitter.com/zLmmokATAu

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) December 20, 2016

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι επιδιώκει συναντήσεις με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας.

Επιδιώκουμε έναν ειλικρινή διάλογο με τους φορείς & την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ανασυγκρότηση της αγρ. οικονομίαςhttps://t.co/PuORVuxn2k

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) December 20, 2016

Παράλληλα, ισχυρή αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του Πρωθυπουργού, αγροτών και δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες.

Όπως μετέδωσε το CretaPost.gr, όταν ο Αλ. Τσίπρας ολοκλήρωσε την αρχική του εισήγηση, ζήτησε από τους δημοσιογράφους να περάσουν έξω από την αίθουσα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ δεν είναι εκπομπή».

Απευθυνόμενος στους αγρότες ο Πρωθυπουργός τόνισε:«Εγώ όταν κάνω συσκέψεις με φορείς κλείνουν οι πόρτες και μιλάμε ειλικρινά, πρόσωπο με πρόσωπο».

Οι δημοσιογράφοι αρνήθηκαν να βγουν έξω από την αίθουσα, ενώ και οι αγρότες δήλωσαν πως αν αποχωρήσουν οι δημοσιογράφοι και οι ίδιοι θα φύγουν από την σύσκεψη. Μέσα στο κλίμα έντασης που δημιουργήθηκε ο Πρωθυπουργός απάντησε: «Όποιος θέλει να κάνει θέατρο μπροστά στους δημοσιογράφους να πάει έξω».

Αναλυτικά ο διάλογος μεταξύ του Πρωθυπουργού και των δημοσιογράφων:

Αλέξης Τσίπρας: Εμένα που με βλέπετε έχω κάνει τρεις φορές συναντήσεις με αγρότες που ήρθαν στο γραφείο μου. Αν θέλετε να κάνετε θέατρο στις κάμερες κάντε το έξω. Εδώ θα λύσουμε τα προβλήματα. Όποιος δεν θέλει να σηκωθεί να φύγει. Ακούτε τί σας λέω; Εγώ θα μιλήσω με τους αγρότες πρόσωπο με πρόσωπο. Όποιος θέλει να κάνει θέατρο με δημοσιογράφους να βγει έξω.

Δημοσιογράφοι: Μα για ποιον λόγο να αποχωρήσουμε;

Αλέξης Τσίπρας: Όταν εγώ καλώ συσκέψεις με φορείς, κλείνουν οι πόρτες και κάνουμε ειλικρινή διάλογο. Όχι εκπομπή. Έχετε εκπομπή, ας μας φωνάξετε εκεί να κάνουμε debate. Εδώ θα λύσουμε τα προβλήματα, αν θέλετε, αν δεν θέλετε μπορείτε ν’ αποχωρήσετε.

Από τα μεγάφωνα: Θα παρακαλούσα να αποχωρήσουν οι δημοσιογράφοι. Πρέπει να ξεκινήσουμε κι έχει καθυστερήσει η διαδικασία.

Πρόεδρος Τεχνικών Τηλεόρασης Κρήτης: Κύριε πρωθυπουργέ είναι κλειστή η σύσκεψη, αν είναι να φύγουμε;

Αλέξης Τσίπρας: Εγώ τοποθετήθηκα και καταλάβατε όλοι τί ακριβώς είπα. Οι συσκέψεις με παραγωγικούς φορείς τις κάνω για να καταγραφούν τα προβλήματα και οι συσκέψεις γίνονται πρόσωπο με πρόσωπο. Αν εδώ γίνεται διαφορετικά να μου το πείτε.

Δημοσιογράφος: Μα κλειστή είναι η σύσκεψη;

Άγνωστος: Όχι δεν είναι κλειστή αλλά δεν είναι και για τηλεοπτική κάλυψη. Καμία σύσκεψη δεν ήταν ποτέ ανοιχτή.

Δείτε το βίντεο από την ένταση που δημιουργήθηκε:

Διαβάστε επίσης:

Στη Κρήτη ο Τσίπρας: Του έδωσαν το μετάλλιο του Ηρακλείου- Photos

The post Αλέξης Τσίπρας:«Βασικό μέλημα της κυβέρνησης η στήριξη της αγροτιάς» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα