Αλεξιάδης: Πιο δίκαια και πιο αναλογικά τα τέλη κυκλοφορίας του 2017

19:55 24/9/2016 - Πηγή: iPop

Ότι θα είναι πιο δίκαια και πιο αναλογικά τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 από ότι ήταν του 2016, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, προσερχόμενος σε προσυνεδριακή εκδήλωση-συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

«Θα

κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε αυτοκίνητα τα οποία δεν είχαν πάρει πινακίδες τα προηγούμενα χρόνια, φέτος να πάρουν», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, δεσμευόμενος ότι τα τέλη κυκλοφορίας τα οποίαθα κληθούν οι έλληνες φορολογούμενοι να πληρώσουν για το νέο έτος θα είναι πιο δίκαια και πιο αναλογικά.

«Κάντε λίγη υπομονή. Αυτό που μπορούμε να δεσμευθούμε είναι ότι θα είναι πιο δίκαια και πιο αναλογικά από την προηγούμενη χρονιά και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε αυτοκίνητα τα οποία δεν είχαν πάρει πινακίδες τα προηγούμενα χρόνια, φέτος να πάρουν», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σχολίασε, όμως, και σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ και τις προσπάθειες που κάνει η Κυβέρνηση ώστε να μειωθεί η υπερφορολόγηση σημειώνοντας:

Ο ΕΝΦΙΑ είναι η απόδειξη ότι αυτά που δημοσίευαν και αναπαρήγαγαν ορισμένα μέσα ενημέρωσης ήταν ψέματα. Ο ΕΝΦΙΑ στο ποσοστό 92% είναι ο ίδιος, λιγότερος ή μέχρι δέκα ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Βεβαίως και είναι ένα πρόβλημα ο ΕΝΦΙΑ, γενικά η υπερφορολόγηση των πολιτών, προσπαθούμε στο νέο πλαίσιο ότι είναι δυνατόν, ώστε να μειώσουμε αυτή την υπερφορολόγηση

Photos: Nick Paleologos / SOOC

The post Αλεξιάδης: Πιο δίκαια και πιο αναλογικά τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα