Ακόμα μια ματαίωση στην προσπάθεια για Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία

21:29 19/1/2016 - Πηγή: iPop

Ακυρώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά η προσπάθεια για Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία. Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο, όπου θα λάμβανε χώρα ο διάλογος, ανάγκασε και πάλι τους διοργανωτές να ματαιώσουν στην συζήτηση.

Συγκεντρωμένοι ήταν έξω από το κτήριο εκπαιδευτικοί, φοιτητές αλλά και αναπληρωτές, οι οποίοι στην ανακοίνωσή τους τονίζουν πως: «Στόχος μας ήταν να σπάσει το κλίμα αποδοχής και νομιμοποίησης που επιδιώκει να καλλιεργήσει το υπουργείο

Παιδείας» και παράλληλα επισημαίνεται η άρνηση τους να συμμετέχουν στον διάλογο «την ίδια ώρα που η αγωνία χιλιάδων ανέργων συναδέλφων μας αντιμετωπίζεται ως πρόσφορο έδαφος για κάλπικες υποσχέσεις μόνιμων διορισμών, ενώ ταυτόχρονα ανακοινώνεται αναστολή των προσλήψεων στο δημόσιο για όλο το 2016».

Από την μεριά του Υπουργείου Παιδείας υπογραμμίζεται ότι: «Ο διάλογος για την παιδεία θα διεξαχθεί, ανοίγοντας όλα τα μικρόφωνα σ’ αυτούς που νοιάζονται για το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά του, θα καταλήξει σε πορίσματα και σύντομα θα αναληφθούν όλες οι πρωτοβουλίες για την αναγέννηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος».

Τι είπε ο Νίκος Φίλης;

Θα επιμείνουμε. Είναι δημοκρατική αξίωση. Ο διάλογος θα συνεχιστεί στη Βουλή, στα σχολεία, στις γειτονιές. Θα γίνει με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, των νέων, με ενεργό το ενδιαφέρον της κοινωνίας. Τα πολιτικά κόμματα δεν πρέπει να εμπλέξουν την εκπαίδευση στην πολιτική αντιπαράθεση. Η συνεννόηση για την Παιδεία είναι αναγκαία

The post Ακόμα μια ματαίωση στην προσπάθεια για Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα