Αισιοδοξία ΔΝΤ για σύντομη ολοκλήρωση της αξιολόγησης

07:48 21/3/2016 - Πηγή: iPop

Ανακοίνωση εξέδωσε την Κυριακή το ΔΝΤ, αμέσως μετά την αποχώρηση της Αποστολής του από την Ελλάδα, στην οποία εξέφρασε την αισιοδοξία του για σύντομη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς όπως τονίζει, σημειώθηκε πρόοδος σε βασικά σημεία.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει πως έγινε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις σχετικά με το φορολογικό και το ασφαλιστικό, ενώ επιβεβαιώνει ότι οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν τον Απρίλιο, μετά το Πάσχα

των Καθολικών.

Όπως πληροφόρησε την Κυριακή και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων θα ξεκινήσει τον Απρίλιο, με το Κουαρτέτο να επιστρέφει στις 2 Απριλίου και να συναντάται με την Κυβέρνηση στις 4 του ίδιου μήνα.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε πως στόχος είναι η συζήτηση της συμφωνίας στο EuroWorking Group της 11ης Απριλίου.

Και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σε γραπτή του δήλωση χαιρετίζει τη «σημαντική πρόοδο» στις μέχρι τώρα συνομιλίες μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών.

Αναφέρει επίσης ότι η πρώτη αξιολόγηση του Ελληνικού προγράμματος διακόπτεται για το Καθολικό Πάσχα αλλά θα συνεχιστεί στις 2 Απριλίου, με σκοπό να ολοκληρωθεί «το συντομότερο δυνατό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΝΤ:

«Η Αποστολή ήταν παραγωγική. ‘Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος. Επιπλέον, η αποστολή σημείωσε σημαντική πρόοδο σχετικά με τις βασικές πτυχές της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος. Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν κατά το διάλειμμα των εορτών του Πάσχα. Οι επικεφαλής της Αποστολής θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 2 Απριλίου για να επαναλάβουν τις συνομιλίες με σκοπό να τις ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό».

The post Αισιοδοξία ΔΝΤ για σύντομη ολοκλήρωση της αξιολόγησης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα