Αγώνας δρόμου για την δεύτερη αξιολόγηση- Στη Βουλή προαπαιτούμενα και προϋπολογισμός

12:03 18/11/2016 - Πηγή: iPop

Ο αγώνας δρόμου της ελληνικής κυβέρνησης που έχει ως στόχο το άμεσο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης συνεχίζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κατατίθεται ο προϋπολογισμός και ο σχεδιασμός που υπάρχει είναι να έχει ψηφιστεί έως τις 10 Δεκεμβρίου από την Ολομέλεια.

Θυμίζουμε, πως πολλά είναι τα «αγκάθια» τα οποία φέρεται πως υπάρχουν κατά τις διαπραγματεύσεις για την δεύτερη αξιολόγηση. Μια από τις διαφωνίες που εντοπίσθηκε αφορά τόσο για τον εξωδικαστικό

μηχανισμό όσο και για το νόμο του Ν. Φίλη για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Τι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός;

Πηγές από το προεδρείο της Βουλής επισημαίνουν, πως ο σχεδιασμός περιλαμβάνει επίσης την ψήφιση του πρώτου πακέτου των προαπαιτούμενων της δεύτερης αξιολόγησης έως τις 3 Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει, πως στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή τα δύο πολυνομοσχέδια τα οποία θα περιλαμβάνουν τα προαπαιτούμενα.

Τονίζουμε, πως από Δευτέρα η Ολομέλεια αναμένεται να συζητήσει το νομοσχέδιο για τα εναλλακτικά καύσιμα και ένα ακόμα το οποίο αναφέρεται στην κινητικότητα. Ενώ οι ίδιες πηγές σημειώνουν, ότι την Τετάρτη και Πέμπτη πρωί θα ολοκληρωθεί η ψήφιση των συγκεκριμένων νομοσχεδίων.

Πότε αναμένουμε την κοινοβουλευτική κορύφωση;

Πιο κρίσιμες ημέρες θα είναι από 28 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου τότε δηλαδή που θα κατατεθούν και θα ψηφιστούν με κατεπείγουσες διαδικασίες τουλάχιστον δύο πολυνομοσχέδια που θα περιέχουν όλα τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Διαβάστε επίσης:

«Με έντονα υφεσιακό χαρακτήρα ο προϋπολογισμός του 2017»

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Αγώνας δρόμου για την δεύτερη αξιολόγηση- Στη Βουλή προαπαιτούμενα και προϋπολογισμός appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα