Αυτός είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. | Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ

10:49 19/7/2019 - Πηγή: iPop

Ποιος είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. μετά την παραίτηση του Αριστείδη Ανδρικόπουλου; Ο Μιχάλης Καραμαλάκης. 

Ο Μιχάλης Καραμαλάκης είναι ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ το οποίο συνεδρίαζε το πρωί της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τη σκυτάλη, λοιπόν, απ’ τον κ. Ανδρικόπουλο παίρνει ο κ. Καραμαλάκης, ο οποίος μέχρι σήμερα διατελούσε χρέη Υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ..

Κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ,

την εισήγηση έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ενημέρωση έκανε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα, στη συνεδρίαση τέθηκε και το ενδεχόμενο σύστασης θέσης Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, με εισηγητή τον κ. Γεραπετρίτη. Για αυτή τη θέση, ο επικρατέστερος είναι ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, ωστόσο δεν ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Ποιος είναι ο Μιχάλης Καραμαλάκης:

Ο Μιχάλης Καραμαλάκης κατάγεται από τον Αχεντριά του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων Ηρακλείου, ενώ γεννήθηκε στο Σουφλί Νομού Έβρου το έτος 1964. Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής το έτος 1982 και αποφοίτησε από την Σχολή Αξιωματικών το έτος 1988.   Αποφοίτησε ευδόκιμα από το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας (2000).

Συμμετείχε με επιτυχία σε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων και παρακολούθησε διάφορα συνέδρια, ημερίδες και διαλέξεις σε εξειδικευμένα θέματα Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.   Άσκησε καθήκοντα επί σειρά ετών ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας εκπροσωπώντας τους Έλληνες Αξιωματικούς σε διάφορα ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια, ομάδες εργασίας και ημερίδες. Επίσης, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Διοικητικού Συμβουλίου των Αστυνομικών Συνδικάτων (CESP), εργάστηκε σε θέματα αστυνομικής δικαιοδοσίας και εναρμόνισης των αστυνομικών και δικαστικών δομών στην Ευρώπη.

Υπηρέτησε ως Διοικητής σε διάφορες μάχιμες Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης επί είκοσι δύο (22) έτη. Από τον Μάρτιο του 2012 με την προαγωγή του στο βαθμό του Ταξιάρχου τοποθετήθηκε ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, μέχρι και τον Απρίλιο του 2014.

Να σημειώσουμε πως σε εξέλιξη βρίσκεται και η πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ με τον κ. Μητσοτάκη να απευθύνει σύντομο χαιρετισμό ενώ θα ακολουθήσει η εκλογή του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Θα ακολουθήσουν: 

12:00: Συνάντηση με τον Επίτροπο για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων κ. Χρήστο Στυλιανίδη στο Μέγαρο Μαξίμου13:30: Συνάντηση με τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά στο Μέγαρο Μαξίμου

Το άρθρο Αυτός είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. | Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα