Αυτό ήταν σύμφωνα με τον Einstein το μυστικό της ευφυΐας

08:57 7/4/2017 - Πηγή: iPop

Σύμφωνα με τον Einstein το μυστικό της ευφυΐας ήταν το συνδυαστικό παιχνίδι. «Τι είναι αυτό;», θα ρωτήσεις. Είναι η διαδικασία του να συνδυάζεις πηγές, πληροφορίες και έμπνευση ανάμεσα σε διάφορους επιστημονικούς κλάδους για την δημιουργία πρωτότυπων ιδεών.

Ο ίδιος ο Einstein εφηύρε τον όρο, όταν ανακάλυψε μερικές από τις θεωρίες του ενώ έπαιζε με βιολί.

Στο

βιβλίο του, Ideas and Opinions, σ’ ένα γράμμα που απαντούσε στην έρευνα του Γάλλου μαθηματικού Jacques S. Hadamard, που μελετούσε τις διανοητικές προόδους διάσημων επιστημόνων, o Einstein έγραψε αναλυτικά την άποψη του.

Διαβάστε την επιστολή του:

Αγαπητέ μου συνάδελφε,

Στη συνέχεια, θα προσπαθήσω να απαντήσω εν συντομία στις ερωτήσεις σας, όσο μου επιτρέπει η θέση μου. Δεν είμαι ο ίδιος ικανοποιημένος με τις απαντήσεις σας και είμαι πρόθυμος να απαντήσω σε περισσότερες ερωτήσεις, αν πιστεύετε ότι αυτό θα μπορούσε να έχει το οποιοδήποτε πλεονέκτημα για την πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη και το δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει.

(Α) Οι λέξεις ή η γλώσσα, όπως γράφονται ή προφέρονται, δεν φαίνεται να παίζουν κάποιο ρόλο στη μηχανισμό της σκέψης μου. Οι ψυχικές οντότητες που φαίνεται να χρησιμεύουν ως στοιχεία της σκέψης είναι ορισμένα σημεία και λιγότερο ή περισσότερο σαφείς εικόνες που μπορούν «εθελοντικά» να αναπαραχθούν σε συνδυασμό.

Υπάρχει, βέβαια, μια ορισμένη σχέση μεταξύ αυτών των στοιχείων και των σχετικών λογικών εννοιών. Είναι, επίσης σαφές ότι η επιθυμία να καταλήξουμε σε λογικά συνδεδεμένες έννοιες, είναι η συναισθηματική βάση αυτού του μάλλον ασαφούς παιχνιδιού με τα προαναφερθέντα στοιχεία. Αλλά αν το δούμε από ψυχολογική άποψη, αυτό το συνδυαστικό παιχνίδι φαίνεται να είναι το βασικό χαρακτηριστικό της παραγωγικής σκέψης – πριν από οποιαδήποτε σύνδεση με λογική κατασκευή, με λόγια ή άλλα είδη σημείων που μπορούν να κοινοποιηθούν σε τρίτους.

(Β) Τα προαναφερθέντα στοιχεία είναι, στην περίπτωσή μου, οπτικά και μυϊκά. Οι συμβατικές λέξεις ή άλλα σημεία πρέπει να αναζητηθούν μόνο σε ένα δεύτερο στάδιο, όταν το αναφερόμενο συνειρμικό παιχνίδι αποδεικνύεται επαρκώς και μπορεί να αναπαραχθεί κατά βούληση.

(Γ) Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, το παιχνίδι με τα προαναφερθέντα στοιχεία έχει ως στόχο να είναι ανάλογα με ορισμένες λογικές συνδέσεις που κάποιος ψάχνει.

(D) Οπτική και κίνητρο. Στο στάδιο, που τα λόγια παρεμβαίνουν σχεδόν σε όλα, στην περίπτωσή μου, είναι καθαρά η ακοή, αλλά αυτή παρεμβαίνει μόνο σε ένα δεύτερο στάδιο, όπως έχει ήδη αναφερθεί.

(Ε) Έχω την εντύπωση ότι αυτό που ονομάζουμε πλήρη συνείδηση ​​είναι μια οριακή περίπτωση που δεν μπορεί ποτέ να είναι πλήρως ολοκληρωμένη. Αυτό μου φαίνεται συνδέεται με το γεγονός που ονομάζεται στενότητα της συνείδησης (Enge des Bewusstseins).

The post Αυτό ήταν σύμφωνα με τον Einstein το μυστικό της ευφυΐας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα