Αυτό είναι το κοινό στοιχείο που έχουμε με τα δελφίνια!

14:39 13/6/2019 - Πηγή: iPop
Δελφίνια και άνθρωποι: Πόσα στοιχεία τελικά έχουμε κοινά;; Μια νέα έρευνα μας έκανε να αγαπήσουμε ακόμη πιο πολύ τα δελφίνια!

Το κοινό έχουμε άνθρωποι και δελφίνια; Τη φιλία! Όταν πρόκειται για τη δημιουργία φίλων, φαίνεται ότι τα δελφίνια λειτουργούν όπως κι εμείς. Δημιουργούν φιλίες με άλλα δελφίνια που βρίσκουν κοινά ενδιαφέροντα.

Τα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στο Proceedings of the Royal Society B, πραγματοποιήθηκαν από μια διεθνή ομάδα ερευνητών από τα Πανεπιστήμια

του Μπρίστολ, της Ζυρίχης και της Δυτικής Αυστραλίας και μας έδωσαν λίγες παραπάνω πληροφορίες για τις κοινωνικές συνήθειες των αγαπημένων μας ζώων.

Το Shark Bay, μια περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς στη Δυτική Αυστραλία, φιλοξενεί έναν «εικονικό» πληθυσμό δελφινιών και το είναι το μοναδικό μέρος όπου παρατηρήθηκε πως τα δελφίνια χρησιμοποποιούν τα θαλάσσια σφουγγάρια ως εργαλεία αναζήτησης. Αυτή η τεχνική, πέρασε από γενιά σε γενιά και βοηθά ορισμένα δελφίνια να βρουν πιο εύκολα φαγητό.

Χρησιμοποιώντας συμπεριφορικά, γενετικά και φωτογραφικά δεδομένα που συλλέχθηκαν από 124 αρσενικά δελφίνια κατά τους χειμερινούς μήνες, από το 2007 έως το 2015, η ομάδα ανέλυσε το υποσύνολο 37 ανδρικών δελφινιών, αποτελούμενο από 13 «σφουγγάρια» και 24 μη σφουγγάρια.

Αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι όσα δελφίνια χρησιμοποιούν συγκεκριμένη τεχνική για την ανεύρεση τροφής είναι πιο κοντά το ένα με το άλλο. Δημιουργούν δεσμούς που δεν συνδέονται με συγγένεια ή άλλους παράγοντες αλλά με παρόμοιες τεχνικές τροφής. Σχηματίζουν κοινωνικούς δεσμούς με όσα έχουν ίδια συμφέροντα.

Και αυτό που επίσης, ανακάλυψε η έρευνα είναι ότι τα δελφίνια σχηματίζουν φιλίες και δεσμούς που διαρκούν για δεκαετίες είναι πολύ κρίσιμοι για εκείνα.

Σχηματίζουν στενές φιλίες με άλλα δελφίνια που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά.

Πόσο πιο πολύ να τα αγαπήσουμε τα αγαπημένα μας δελφίνια; Όσον αφορά τη διάρκεια φιλίας τους… μήπως να παίρνουμε κι εμείς μερικά μαθήματα;;;

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή! Τι απαγορεύεται να κάνεις αν δεις ένα δελφίνι στην στεριά

Το άρθρο Αυτό είναι το κοινό στοιχείο που έχουμε με τα δελφίνια! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα