Αυτή η σωτήρια συσκευή για τον χειμώνα χρειάζεται οπωσδήποτε καθάρισμα την άνοιξη!

15:00 19/3/2022 - Πηγή: iPop

Μια συσκευή έχει μπει στην ζωή μας τα τελευταία χρόνια και την έχει κάνει καλύτερη: Ο αφυγραντήρας. Αυτό το θαυματουργό εργαλείο εμποδίζει την υγρασία να εμφανιστεί και να εξαπλωθεί στο σπίτι μας, καθαρίζει τον αέρα και φροντίζει για την διατήρηση μιας υγιούς ατμόσφαιρας στο χώρο μας. Και ενώ ο αφυγραντήρας μας φροντίζει, ποιος φροντίζει τον αφυγραντήρα; Αυτό είναι σίγουρα δική μας υποχρέωση και μάλιστα είναι απαραίτητο να το θυμόμαστε τουλάχιστον κάθε άνοιξη. Το καθάρισμα του αφυγραντήρα δεν είναι δύσκολη υπόθεση, απλώς πρέπει να το βάλεις στο πρόγραμμα.

Ο αφυγραντήρας είναι η συσκευή

που θα σου αλλάξει τη ζωή! Μάθε τους λόγους

Καθάρισμα αφυγραντήρα: Τι θα χρειαστείςΣαπούνι πιάτων: Χρησιμοποίησέ το για να καθαρίσεις τον κάδο του αφυγραντήρα.Ένα μαλακό πανί: Χρησιμοποίησέ ένα πανί για να σκουπίσεις το εξωτερικό του μηχανήματος και να τρίψιες τον κάδο.Ηλεκτρική σκούπα: Κάθε δύο εβδομάδες, χρησιμοποίησε μια ηλεκτρική σκούπα για να απομακρύνεις τη σκόνη και τα χνούδια από το φίλτρο. Εναλλακτικά, μπορείς απλώς να ξεπλύνεις το φίλτρο κάτω από μια βρύση.pixy.org

Πρώτα σκούπισέ τον και, στη συνέχεια, αφαίρεσε το φίλτρο

Απενεργοποίησε το μηχάνημά σου και αποσύνδεσέ το. Σκούπισε τις εξωτερικές επιφάνειες με ένα μαλακό πανί, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη σχάρα εισαγωγής αέρα, όπου μπορεί να συσσωρευτεί σκόνη και χνούδια και να εμποδίσουν τη ροή αέρα στο μηχάνημα. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσεις τη σχάρα.

Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να αφαιρέσεις το φίλτρο, το οποίο βρίσκεται πίσω από τη γρίλια εισαγωγής. Μπορεί να χρειαστεί να ξεκουμπώσεις το πλαίσιο της γρίλιας για να φτάσεις σε αυτό ή να τραβήξεις έξω τη δεξαμενή και να σύρεις το φίλτρο προς τα κάτω και έξω. Καθάρισε το φίλτρο με ηλεκτρική σκούπα ή ξέπλυνε με τρεχούμενο νερό (αν ακολούθησες αυτή τη διαδρομή, άφησε το φίλτρο να στεγνώσει πριν το εγκαταστήσεις ξανά).

Στη συνέχεια, ξέπλυνε το εσωτερικό

Αφαίρεσε τον κάδο και άδειασέ τον και, στη συνέχεια, ξεκούμπωσε το προστατευτικό εκτόξευσης που λειτουργεί ως καπάκι της δεξαμενής. Χρησιμοποίησε ένα μαλακό πανί ή ένα σφουγγάρι και λίγο σαπούνι πιάτων και ζεστό νερό για να καθαρίσεις τον κάδο. Ξέπλυνε καλά, τοποθέτησε ξανά το καπάκι και βάλε τον κουβά ξανά στο μηχάνημα.

Και… τελείωσες

Αυτό είναι πραγματικά το μόνο που χρειάζεται να κάνεις. Διατηρώντας το μηχάνημά σου καθαρό με αυτόν τον τρόπο θα το βοηθήσεις να συνεχίσει να λειτουργεί αποτελεσματικά και θα παρατείνεις τη διάρκεια ζωής του.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Αυτή η σωτήρια συσκευή για τον χειμώνα χρειάζεται οπωσδήποτε καθάρισμα την άνοιξη! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτή,afti