Αυστρία: Να κλείσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα

19:12 8/2/2016 - Πηγή: iPop

Να κλείσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα και οι πρόσφυγες να γυρίζουν πίσω στην Τουρκία, ήταν η άποψη που εξέφρασε η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών.

Μιλώντας σε αυστριακή εφημερίδα, η Γιοχάνα Μικλ- Λάιτνερ τόνισε:

Στην πρώτη θέση πρέπει φυσικά να βρίσκεται η διάσωση, στη δεύτερη όμως θέση δεν επιτρέπεται να ακολουθεί η αυτόματη είσοδος στην ΕΕ. Οι άνθρωποι πρέπει να μεταφέρονται πίσω στην Τουρκία. Μετά θα σταματήσουν αμέσως οι επικίνδυνες θαλάσσιες προσπελάσεις

Θυμίζουμε πως η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας τις τελευταίες εβδομάδες είχε εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας

λέγοντας πως «η Αθήνα δεν κάνει επιτέλους περισσότερα για τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.» και αφήνοντας να εννοηθεί πως εάν δεν συμμορφωθεί θα πρέπει να βγει από την Σένγκεν.

Την ίδια άποψη είχε εκφράσει και υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι «δεν είμαι πλέον διατεθειμένος να περιμένω μέχρι να αντιληφθεί επιτέλους η Ελλάδα πως απαιτείται μία λύση στην προσφυγική κρίση».

Σημειώνεται πως η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών συναντάται την Δευτέρα με τον Νίκο Ξυδάκη, αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας.

The post Αυστρία: Να κλείσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα