Αυστηρό μήνυμα Τσαβούσογλου για το Κυπριακό- Απορρίπτει τις επ΄άπειρον συζητήσεις

09:45 8/12/2016 - Πηγή: iPop

Το δικό του αυστηρό μήνυμα για το Κυπριακό έστειλε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών. Ο Μ. Τσαβούσογλου δήλωσε χαρακτηριστικά πως οι «διαπραγματεύσεις επ’ άπειρον και ανοιχτού τέλους» δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές.

Σημειώνεται, πως η 13η ημέρα του Ιανουαρίου του 2017 αναμένεται να είναι η σημαντικότερη για το κυπριακό ζήτημα, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, καθώς αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πολυμερής διάσκεψη για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας από τις Βρυξέλλες

όπου και βρίσκεται δήλωσε χαρακτηριστικά:

Η Τουρκία στηρίζει την επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Ούτε η Ελλάδα ούτε άλλες χώρες στηρίζουν όσο εμείς τη λύση. Είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά. Όμως οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να είναι χωρίς τέλος. Χρειάζεται χρονοδιάγραμμα

Επίσης, έστρεψε τα πυρά του κατά της ελληνοκυπριακής πλευράς και δήλωσε ότι μέχρι τώρα οι δυο πλευρές δεν έχουν καταλήξει σε λύση του ζητήματος εξηγώντας:

«Από τη μία ήθελαν να κάνουν διάλειμμα και από την άλλη ήθελαν να φύγουν από το τραπέζι. Μετά όμως διορθώθηκε το λάθος και έπειτα από επαφές που έγιναν στο νησί αποφασίστηκε η επιστροφή των δυο πλευρών και πάλι στο τραπέζι».

Ο Μ. Τσαβούσογλου παραδέχτηκε ότι μέχρι τώρα όλοι είναι ικανοποιημένοι από την παρούσα εικόνα που υπάρχει στο Κυπριακό και δήλωσε ότι η τουρκική πλευρά δείχνει «ιδιαίτερη ικανοποίηση που οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν με την έναρξη του νέου έτους».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Υπουργός της Τουρκίας διευκρίνισε πως ήταν και επιθυμία της Τουρκίας να υπάρξει πλέον μια διαδικασία που να είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ενώ τόνισε:

Διαπραγματεύσεις επ’ άπειρον και ανοιχτού τέλους δεν γίνονται. Ούτε και αποτέλεσμα μπορεί να υπάρξει. Έως τώρα όλοι είμαστε ικανοποιημένοι από την παρούσα εικόνα

Διαβάστε επίσης:

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί της Κύπρου τον Γενάρη στην Ελβετία

The post Αυστηρό μήνυμα Τσαβούσογλου για το Κυπριακό- Απορρίπτει τις επ΄άπειρον συζητήσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα