Αυστηρές συστάσεις Αλεξιάδη για άμεση μείωση του κόστους μηχανημάτων για κάρτες

13:07 14/1/2016 - Πηγή: iPop

Σε συστάσεις στις τράπεζες σχετικά με τη μείωση του κόστους μηχανημάτων για κάρτες προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Στόχος είναι τα τραπεζικά ιδρύματα να μειώσουν τις τιμές που ισχύουν στα μηχανήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών (POS), αλλά επίσης και να μειωθεί το ποσό που καταβάλλεται έτσι ώστε να συντηρούνται κάθε μήνα. Ο αναπληρωτής υπουργός εστίασε επίσης και στη μείωση του ύψος των προμηθειών που παρακρατούν οι τράπεζες

από τις αγορές.

Τι τόνισε ο κ. Αλεξιάδης;

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση ώστε κάθε επιχείρηση να έχει έναν ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό όπου θα εισέρχονται χρήματα.

Εξήγησε: «Το κόστος αγοράς των μηχανημάτων POS είναι πολύ υψηλό και σε ορισμένες περιπτώσεις απαγορευτικό για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Τα τραπεζικά ιδρύματα επιχειρούν να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους μέσω αυτής της διαδικασίας υπονομεύοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή».

Και κλείνοντας τις δηλώσεις του είπε:

Το κράτος έχει πολλά εργαλεία και ή θα συνεργαστούν ή θα εφαρμόσουμε το Σύνταγμα και την νομοθεσία. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη τους στον αγώνα μας για αύξηση των δημόσιων εσόδων.

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Αυστηρές συστάσεις Αλεξιάδη για άμεση μείωση του κόστους μηχανημάτων για κάρτες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα