Αδιέξοδο στα εργασιακά- Μπλοκάρει τη σύγκλιση συμφωνίας το ΔΝΤ

18:12 5/3/2017 - Πηγή: iPop

Σε νέο αδιέξοδο οδηγείται η κυβέρνηση μετά τη συνάντηση με τους Θεσμούς της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσίογλου και του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου. Το ΔΝΤ δείχνει να είναι αμετακίνητο στις θέσεις για ομαδικές απολύσεις και συλλογικές και έτσι μπλοκάρει τη σύγκλιση συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας- Θεσμών.

Αγεφύρωτο το χάσμα:

Το αδιέξοδο στα εργασιακά, το οποίο υπήρχε ως σενάριο, επιβεβαιώθηκε την Κυριακή μετά από τη δίωρη συνάντηση της Υπουργού Εργασίας και του Υπουργού Οικονομίας

με τους εκπρόσωπους των δανειστών.

Η συνάντηση της Κυριακής ξεκίνησει όχι στις 15:0ο, όπως είχε προγραμματιστεί αλλά στις 16:00 και ολοκληρώθηκε μετά από 50 λεπτά.

Τι συνέβη στη συνάντηση της Κυριακής;

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι οποίες διέρρευσαν από υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν καθώς το ΔΝΤ έδειξε «στύλωσε τα πόδια» και να επιμένει στην κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων, όπως επίσης και στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν, πως το ΔΝΤ δεν δείχνει σε καμία των περιπτώσεων να αποδέχεται τις «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» οι οποίες έχουν υιοθετηθεί σε αυτούς τους τομείς με αποτέλεσμα η συνάντηση να είναι «άκαρπη».

Τονίζεται, πως οι εκπρόσωποι της Κομισιόν στους οποίους έδειχνε πόνταρε η ελληνική πλευρά, κρατούν ουδέτερη στάση αλλά παράλληλα δε διαχωρίζουν τη θέση τους από το ΔΝΤ.

Θυμίζουμε, πως το κουαρτέτο είναι προγραμματισμένο να παραδώσει μέχρι το βράδυ της Κυριακής τα κείμενα, πάνω στα οποία θα γίνει η συζήτηση προκειμένου να υπάρξει μια καταρχήν συμφωνία.

Διαβάστε επίσης:

«Καυτή» η ατζέντα των εργασιακών- Στα χέρια της Κυβέρνησης οι προτάσεις των δανειστών

photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Αδιέξοδο στα εργασιακά- Μπλοκάρει τη σύγκλιση συμφωνίας το ΔΝΤ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα