Αχνοφαίνονται λεφτά στα ταμεία από τη λίστα Μπόργιανς

21:16 19/1/2016 - Πηγή: iPop

Εστάλησαν τα πρώτα 30 σημειώματα στους Έλληνες καταθέτες στην Ελβετία, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών. Οι 14 από τους 30 υπέβαλαν ήδη συμπληρωματική δήλωση εισοδήματος.

Με αυτό τον τρόπο θα πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν και αποδεικνύεται ότι τελικά η λίστα Μπόργιανς θα φέρει όντως χρήματα στα ταμεία και δεν θα έχει την τύχη της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 7 δεν έχουν εμφανιστεί, ενώ ακόμα 9 έχουν ζητήσει λίγο χρόνο προκειμένου να καταφέρουν να μαζέψουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

10.500 άτομα συμπεριλαμβάνονται στη λίστα Μπόργιανς, η οποία αφορά καταθέσεις κατά το διάστημα 2006-2008 στην Ελβετία, που ξεπερνούσαν 1 εκατ. ευρώ.

Οι 30 είναι εκείνοι με τις μεγαλύτερες καταθέσεις, γι’ αυτό δόθηκε προτεραιότητα να αποσταλούν πρώτα σ’ εκείνους σημειώματα.

Για τα 7 άτομα που δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής σημεία ζωής αναμένεται να γίνουν δικαστικές και ποινικές διαδικασίες.

Θυμίζουμε πως τον Δεκέμβριο μετά από έφοδο σε υποκατάστημα της UBS, οικονομικοί εισαγγελείς προέβησαν στην κατάσχεση σκληρών δίσκων που περιείχε στοιχεία 200 μεγαλοκαταθετών.

Η έρευνα είχε διαταχθεί να πραγματοποιηθεί από τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και διενεργήθηκε από τους εισαγγελείς Γιάννη Δραγάτση, Ελένη Τουλουπάκη και Χρ. Ντζούρα.

Με τον Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε στην Αθήνα το Σάββατο ο Νόρμπερτ-Βάλτερ Μπόργιανς, ο οποίος εκτίμησε τέλος ότι η λίστα που παρέδωσε στην Αθήνα θα έχει καλύτερη τύχη από τη Λίστα Λαγκάρντ.

The post Αχνοφαίνονται λεφτά στα ταμεία από τη λίστα Μπόργιανς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα