Washington Post: Η CIA διαπιστώνει εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικάνικες εκλογές

09:22 10/12/2016 - Πηγή: iPop

Σε σημερινό της δημοσίευμα η Washington Post αναφέρει ότι η CIA διαπιστώνει εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικάνικες εκλογές. Η παρέμβαση, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, έγινε με στόχο να ενισχυθεί ο Ντόναλντ Τραμπ.

Επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι οι υπηρεσίες κατασκοπείας έχουν βρει άτομα που διατηρούν διασυνδέσεις με την Μόσχα και ήταν μέρος της προσπάθειας προώθησης της υποψηφιότητας

του Ντόναλντ Τραμπ.

Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας ανώνυμα στην εφημερίδα σημείωσε: «Αποτελεί εκτίμηση των υπηρεσιών πληροφοριών ότι στόχος της Ρωσίας ήταν να ευνοήσει τον έναν υποψήφιο έναντι του άλλου και να βοηθήσει τον Τραμπ να εκλεγεί στην προεδρία».

Στο πόρισμά της η CIA παραθέτει διάφορα αποδεικτικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η εκλογή του Ρεπουμπλικανού ήταν και ο βασικός σκοπός της παρέμβασης της Ρωσίας στις εκλογές.

Θυμίζουμε ότι λίγο πριν τις εκλογές και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο, οι ΗΠΑ είχε κατηγορήσει ανοιχτά την Ρωσία για κυβερνοεπιθέσεις με στόχο δημόσιους οργανισμούς και φορείς των Δημοκρατικών. Όμως, ένας δεύτερος αξιωματούχος επισημαίνει στην Washington Post πως δεν είναι δυνατή η σύνδεση των κυβερνοεπιθέσεων με την Κυβέρνηση της Ρωσίας, διότι οι hackers δεν υπηρετούν σε κυβερνητικά αξιώματα.

Πλήρη αναφορά ζήτησε ο Ομπάμα

Οι αναφορές ότι η Ρωσία επιχείρησε με διάφορους τρόπους να επηρεάσει τις αμερικάνικες εκλογές έχει προβληματίσει τον απερχόμενο Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος διέταξε τις υπηρεσίες πληροφοριών να συντάξουν και να του παραδώσουν πλήρη αναφορά.

Παράλληλα, ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε έκκληση για οργάνωση μιας λίστας «διδαγμάτων» απ’ τις προσπάθειες παρέμβασης που καταλογίζει η Ουάσινγκτον στην Μόσχα. Αυτές αφορούν απόπειρες διαβολής του συστήματος καταμέτρησης των ψήφων κατά τις εκλογές αλλά και υποκλοπή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τονίζεται πως το στρατόπεδο Κλίνον είχε καταγγείλει κατά την προεκλογική περίοδο ότι η Ρωσία επιχειρούσε να επηρεάσει τις εκλογές, κάτι το οποίο ο Τραμπ αμφισβητούσε και θεωρούσε ότι πρόκειται απλά για μια ακόμα προσπάθεια δυσφήμισής του.

Photo illustration by Slate. Photos by Aleksey Nikolskyi/Getty Images and Jim Watson/Getty Images

The post Washington Post: Η CIA διαπιστώνει εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικάνικες εκλογές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα