To πρώτο emoticon χρονολογείται στο 1648; Ίσως :-)

19:31 18/4/2014 - Πηγή: iPop

Τα χρησιμοποιείς σε κάθε μορφή ηλεκτρονικής επικοινωνίας: στα social media, τα mails σου, τα μηνύματα στο κινητό. Στο μυαλό μας είναι συνδεδεμένα με την εποχή του υπολογιστή… Αλλά ξέρεις πότε πραγματικά δημιουργήθηκαν;

Πριν λίγα χρόνια έγινε συζήτηση γύρω από ένα αντίγραφο λόγου του Αβραάμ Λίνκολν από το 1862, στο οποίο εντοπίστηκε κάτι που έμοιαζε με το emoticon που συμβολίζει το κλείσιμο ματιού (wink). Οι αναλυτές δεν κατέληξαν αν πρόκειται όντως για το πρώτο emoticon ή για τυπογραφικό λάθος.

To 1648 το πρώτο emoticon ;

Τώρα,

ένα νέο emoticon προκαλεί τις ίδιες απορίες. Μόνο που αυτό χρονολογείται σχεδόν δύο αιώνες νωρίτερα, το 1648. Το ανακάλυψε ο blogger και μανιακός αναγνώστης Levi Stahl σε ένα ποίημα του Robert Herrick από το 1648. Το φερόμενο ως πρώτο emoticon, λοιπόν, εντοπίζεται στο ποίημα Fortune και συνοδεύει τη φράση «smiling» (χαμογελώντας). Μάλιστα η συγκεκριμένη τυπογραφική ιδιαιτερότητα διατηρείται και σε επόμενες εκδόσεις, στοιχείο που κάνει μεγαλύτερη την πιθανότητα, σύμφωνα με κάποιους, να μην πρόκειται για λάθος.

Ωστόσο, ο καθηγητής Αγγλικών Alan Jacob αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι ηθελημένη η χρήση του, καθώς τόσο η χρήση των σημείων στίξης όσο και η ορθογραφία εκείνη την εποχή δεν ήταν σταθερή. Οπότε υποθέτει ότι η παρένθεση προστέθηκε από κάποιον σύγχρονο εκδότη.

Ωστόσο, οι άνθρωποι είχαν διαπιστώσει από πολύ νωρίς τη δυνατότητα που δίνουν τα γράμματα και οι αριθμοί της γραφομηχανής για τη δημιουργία εικόνων, όπως στο παρακάτω παράδειγμα.

The post To πρώτο emoticon χρονολογείται στο 1648; Ίσως :-) appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα