Tips γιατρών για τις πιο δύσκολες στιγμές με τα παιδιά!

16:28 30/3/2020 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν δύσκολες στιγμές με τα παιδιά που αρκετοί γονείς πελαγώνουν και αναζητούν τη βοήθεια ενός γιατρού. Και οι γιατροί πάντα μας δίνουν τις πιο ασφαλείς συμβουλές κι αυτές ακολουθούμε. 

Δύσκολες στιγμές με τα παιδιά πάντα θα υπάρχουν και δεν θα έχεις για όλα τις απαντήσεις. Κι αυτό είναι εντάξει. Οι γιατροί, όμως, έχουν πολλά tips για να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας σωστά και με ασφάλεια.

Και μπορείς να εφαρμόσεις όλες τις συμβουλές τους ή τουλάχιστον να τις δοκιμάσεις γιατί μπορεί να λειτουργήσουν και με το δικό σου παιδί.

Tips
γιατρών για τις πιο δύσκολες στιγμές με τα παιδιάΚοιμήσου μαζί με το παιδί μέχρι την ηλικία των 3

Μερικοί ερευνητές προτείνουν ότι ο ασφαλέστερος τρόπος για να κοιμάται ένα μωρό είναι να κοιμάται με τη μητέρα του. Οι παιδίατροι παρατήρησαν ότι μπορεί να μην είναι ασφαλές να τα βάλουν σε άλλο δωμάτιο. Έρευνες έχουν δείξει πως όταν το μωρό κοιμάται μόνο του είναι τρεις φορές πιο αγχωμένο.

Η καλύτερη πρακτική είναι να μοιράζεσαι το κρεβάτι σου με το παιδί μέχρι την ηλικία των 3. Την ίδια στιγμή, το να κοιμάσαι μαζί του πριν γίνει 4 μηνών δεν είναι ασφαλές γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή.

PexelsΜην πιέζεις το παιδί σου να φάει

Βάλε υγιεινά τρόφιμα στο τραπέζι, λένε οι ειδικοί. Σε αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει να ανησυχείς για το αν το παιδί σου τρώει ανθυγιεινά τρόφιμα ή για την ποσότητα. Μερικοί γονείς μπορεί να αναγκάσουν τα παιδιά τους να φάνε γιατί μπορεί να πιστεύουν ότι είναι πεινάνε.

Ωστόσο, είναι καλύτερο να μην πιέζεις το παιδί σου. Άφησέ το να αποφασίσει πόσο θέλει να φάει.

Πόσο σημαντικό είναι το λογοτεχνικό βιβλίο για το παιδί σου;

Δώσε στο παιδί επιλογές

Ακόμα και ένα μικρό παιδί πρέπει να διδάσκεται να είναι ανεξάρτητο. Οι παιδίατροι αναφέρουν πως οι αυστηρές οδηγίες δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι καλύτερα να μην επιβάλλεις τη θέλησή σου στο παιδί αλλά να του δίνει επιλογές.

Όταν του δίνεις επιλογές, αυτό θα μπει στη διαδικασία να αποφασίζει, όπως το τι προτιμά για μεσημεριανό ή ποια μπλούζα θα βάλει στο σχολείο.

Κι όταν δεν σταματά να κλαίει;

Αν το παιδί σου είναι ενός έτους και κάτω και κλαίει ασταμάτητα κι έχεις δοκιμάσει τα πάντα… τι κάνεις;

Έχεις αλλάξει πάνα, το έχεις ταΐσει, έχει κοιμηθεί καλά αλλά και πάλι δεν σταματά να κλαίει. Τότε δοκίμασε:

Να το κουνάς έχοντάς το στα χέρια σου.Να βάλεις απαλή μουσική.Να κάνετε βόλτα (ακόμη και στο σπίτι) ενώ το έχεις αγκαλιά.Να οδηγήσεις με το αμάξι.Να βάλεις θόρυβο από ανεμιστήρα ή πλυντήριο πιάτων.Κάνε ότι δεν ακούς όταν ουρλιάζει

Το παιδί μπορεί να ουρλιάζει όταν είστε σε ένα κατάστημα και σε αυτήν την περίπτωση παίζει μεγάλο ρόλο το πώς θα το διαχειριστείς.

Ο καλύτερος τρόπος, λοιπόν, είναι να το αγνοήσεις. Όταν είστε σε ένα ασφαλές περιβάλλον και το παιδί σου ουρλιάζει, απλά κοίτα αλλού. Το παιδί ζητά την προσοχή και όταν βλέπει πως δεν την παίρνει με αυτόν τον τρόπο, θα σταματήσει.

Ίσως είναι δύσκολο την πρώτη φορά, αλλά θα δεις ότι έχει αποτέλεσμα!

Διαβάστε επίσης:

Γιατί δεν κοιμάται το παιδί σου το βράδυ;

Photo: Pixabay

Το άρθρο Tips γιατρών για τις πιο δύσκολες στιγμές με τα παιδιά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα