Tips για ν’ ανοίξεις κουβέντα για τον μισθό στην συνέντευξη για δουλειά

11:39 4/2/2016 - Πηγή: iPop

Όταν πας σε μια συνέντευξη για δουλειά, από τις πρώτες σου σκέψεις είναι εάν θα μπορέσεις να μάθεις από το πρώτο κιόλας ραντεβού τον μισθό για να κάνεις τους υπολογισμούς σου. Από την άλλη σκέφτεσαι πως δεν θα κάνεις καλή εντύπωση εάν ξεκινήσεις να μιλάς για χρήματα στην πρώτη συνάντηση. Έτσι, απλά δεν κάνεις καμία νύξη ελπίζοντας πως θα θίξει ο εργοδότης από μόνος του το θέμα.

Εμείς όμως σου λέμε πως μπορείς να συζητήσεις για τον μισθό στην συνέντευξη για δουλειά, δίνοντάς σου συμβουλές για το πώς πρέπει να το κάνεις για να

αποφύγεις στιγμές αμηχανίας.

Αρχικά πρέπει να καταλάβεις εάν ο εργοδότης ενδιαφέρεται πραγματικά για εσένα. Και στην συγκεκριμένη φάση το ένστικτό σου θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Από το πώς εξελίσσεται η κουβέντα σας, το ενδιαφέρον που δείχνει να μάθει πράγματα για εσένα, τις αντιδράσεις του σ΄όσα του λες, θα έχεις ένα γενικότερο feeling για το εάν έχεις πιθανότητες να σε προσλάβει.

Πρέπει σε κάθε περίπτωση να αντιληφθείς το ρίσκο που υπάρχει εάν επιχειρήσεις να μιλήσεις για χρήματα από τα πρώτα λεπτά της συζήτησης. Ο μισθός είναι κάτι πολύ σημαντικό, αλλά δεν είναι το μόνο. Μην δώσεις την εντύπωση ότι τα χρήματα ήταν το κίνητρό σου για να πας στην συνέντευξη.

Περίμενε μέχρι ο εργοδότης να ξεκινήσει να σου «πουλάει» τη δουλειά. Μπορεί να υπάρξει εκείνη η μαγική στιγμή που σταματάς να «πουλάς» εσύ τον εαυτό σου λέγοντας τα προσόντα σου και ξεκινάει το άτομο που έχεις απέναντί σου να σου «πουλάει» την δουλειά. Εάν συμβεί αυτό, σίγουρα είσαι σε πολύ καλό δρόμο.

Όταν νιώσεις, λοιπόν, ότι έχει έρθει η στιγμή να μιλήσεις για το μισθό, μην περάσεις στην επίθεση. Αντί να ρωτήσεις «Ποιος είναι ο μισθός;», μπορείς να το πας πιο έμμεσα λέγοντας «Είστε εσείς το κατάλληλο άτομο για να συζητήσω για τον μισθό; Αν ναι, είναι η κατάλληλη στιγμή να το συζητήσουμε;».

Αφού κάνεις, λοιπόν, την ποληπόθητη ερώτηση, πρέπει να έχεις ακόμα δύο πράγματα στο μυαλό σου:

Ότι μπορεί να μην πάρεις μια ξεκάθαρη απάντηση διότι ενδεχομένως η εταιρεία να μην θέλει να σου αποκαλύψει από τόσο νωρίς το πόσο πληρώνει τους υπαλλήλους της.Πρέπει να είσαι έτοιμος να απαντήσεις εάν σε ρωτήσουν τι περιμένεις. Πρέπει να γνωρίζεις από πριν ποιος είναι ο κατώτατος μισθός που θα δεχόσουν, για να αποφύγεις αμήχανες στιγμές και μεγάλες παύσεις. Έχε στο μυαλό σου ένα νούμερο, όντας όμως έτοιμος να το διαπραγματευτείς.

The post Tips για ν’ ανοίξεις κουβέντα για τον μισθό στην συνέντευξη για δουλειά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα