Moscovici: Συμβιβασμός και δίκαιη λύση για το χρέος στο Eurogroup

08:44 14/6/2017 - Πηγή: iPop

Αισιοδοξία ότι θα επέλθει συμβιβασμός ανάμεσα σε Ελλάδα και δανειστές και θα βρεθεί δίκαιη λύση για το χρέος στο Eurogroup, εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Pierre Moscovici.

«Κανένας δεν θέλει πια περικοπή του χρέους. Το θέμα τώρα είναι ελάφρυνση του χρέους – για παράδειγμα, μεγαλύτερη προθεσμία αποπληρωμής», τόνισε ο P. Moscovici

σε συνέντευξή του στον όμιλο γερμανικών εφημερίδων Funke.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η Ελλάδα αξίζει μια επιβράβευση για το σκληρό πακέτο μεταρρυθμίσεων που ψήφισε η Βουλή, ενώ αναμένει πως οι ΥΠΟΙΚ θα δώσουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. «Τα πράγματα βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση», συμπλήρωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Τέλος, ο ίδιος εκτίμησε πως η τρίτη δόση θα είναι και η τελευταία, καθώς μετά η Ελλάδα θα καταστεί ξανά «φυσιολογικό μέλος της Ευρωζώνης», το οποίο θα της επιτρέψει να βγει ξανά στις αγορές το 2018.

Dombrovskis: Aναμένουμε και χρειαζόμαστε συμφωνία

«Αναμένουμε συμφωνία στο Eurogroup και χρειαζόμαστε συμφωνία», σημείωσε ο κ. Dombrovskis από το Στρασβούργο την Τρίτη, προσθέτοντας πως η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της ως προς το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και περικοπών. «Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: η Ελλάδα τηρεί το κομμάτι της συμφωνίας που της αναλογεί».

Διαβάστε επίσης:

Κομισιόν: Αναμένουμε συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup

The post Moscovici: Συμβιβασμός και δίκαιη λύση για το χρέος στο Eurogroup appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα