H Ουγγαρία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά γραμμή άμυνας στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας

11:59 8/1/2016 - Πηγή: iPop

Με την χώρα μας φαίνεται πως τα έχει βάλει η Ουγγαρία η οποία ζητά και μάλιστα άμεσα να δημιουργηθεί νέα γραμμή άμυνας η οποία θα βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.

Όπως σημειώνει ο πρωθυπουργός της, Βίκτορ Ορμπάν, η εν λόγω γραμμή θα καταφέρει να ανακόψει

τις μεταναστευτικές ροές και έτσι το πρόβλημα θα μειωθεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αφού η συμφωνία με την Τουρκία δεν έχει καταφέρει να εμποδίσει τα κύματα προσφύγων να εισέρχονται στην Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να πάρει άμεσα νέα μέτρα.

Τι είπε ο Ορμπάν;

«Η Γερμανία, η οποία υποδέχθηκε ένα εκατομμύριο μετανάστες πέρυσι, μετακινήθηκε πρόσφατα προς την “κοινή λογική» προκειμένου να επιβραδύνει τις αφίξεις» και πρόσθεσε:

Νομίζω πως η επόμενη γραμμή άμυνας που χρειάζεται να δημιουργήσουμε βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.

Αναφέρθηκε και στην Βουλγαρία σημειώνοντας:

Θα πρέπει να γίνει μέλος της ζώνης Σένγκεν, ενώ στην ΠΓΔΜ πρέπει να δοθεί οικονομική υποστήριξη και άλλη βοήθεια ώστε να μπορέσει να ενισχύσει την άμυνά της.

Και έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας πως η συμφωνία με την Τουρκία δεν έφερε αποτελέσματα.

Αξίζει να τονιστεί πως ο Ούγγρος Πρωθυπουργός έχει αυξήσει τα ποσοστά υποστήριξης του, καθώς έχει δείχνει να είναι ιδιαίτερα σκληρός απέναντι στις ροές και κάνει τα πάντα για να προστατεύσει την χώρα του.

Μάλιστα, όπως έχει γνωστό είχε πει το μεγάλο ναι στο να υψωθούν με στόχο να κρατηθούν μακριά οι πρόσφυγες και μετανάστες.

Αν και τα σχόλια και οι επικρίσεις για να μέτρα Ορμπάν στην αρχή ήταν έντονες στο εν λόγω παράδειγμα προχώρησαν και άλλες χώρες, όπως, η Σλοβενία και η Αυστρία.

Την δυσαρέσκεια της αναφορικά με τη συνεργασία που έχει με την Τουρκία για το προσφυγικό δεν δίστασε να ομολογήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χτες, Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της, Φρανς Τίμερμανς, η επιτροπή είναι δυσαρεστημένη καθώς:

Είναι πολύ σαφές πως τις τελευταίες εβδομάδες οι αριθμοί των μεταναστών και των προσφύγων που εισέρχονται στην Ευρώπη από τα τουρκικά παράλια παρέμειναν σχετικά αυξημένοι, άρα μένει ακόμη πολλή δουλειά.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου του στο Άμστερνταμ ο κ.Τίμερμανς επισήμανε:

«Θα συνεχίσουμε να συζητάμε (με τις τουρκικές αρχές) τους τρόπους για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεών τους. Είδαμε τα πρώτα αποτελέσματα που είναι ενθαρρυντικά, όμως απέχουμε πάρα πολύ από το να είμαστε ικανοποιημένοι».

The post H Ουγγαρία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά γραμμή άμυνας στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα