H Google εύχεται καλές γιορτές μ’ ένα doodle εμπνευσμένο απ’ τα κάλαντα!

07:58 23/12/2016 - Πηγή: iPop

Δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, η Google αποφάσισε να αφιερώσει το σημερινό Google Doodle στη γιορτή που περιμένουν μικροί και μεγάλοι και να ευχηθεί σ’ όλους τους χρήστες μ’ αυτό τον τρόπο «Καλές γιορτές».

Αν άνοιξες κι εσύ το Google σήμερα το πρωί θα είδες το γιορτινό

doodle, το οποίο είναι άκρως χορευτικό!

Κι αν η εικόνα του σου φαίνεται γνώριμη είναι επειδή το doodle είναι εμπνευσμένο απ’ τα κάλαντα, την παράδοση δηλαδή κατά την οποία τα παιδιά γυρίζoυν την παραμονή των Χριστουγέννων από σπίτι σε σπίτι λέγοντας τα κάλαντα.

«Εποχή για τραγούδι! Ο Χειμώνας φέρνει μια σειρά από παραδόσεις, αλλά καμία τόσο παλιά και παραδοσιακή όσο τα Κάλαντα», αναφέρουν οι δημιουργοί του σημερινού Google Doodle.

Πώς προέκυψαν τα κάλαντα και ποια είναι η ιστορία τους;

Τα κάλαντα ψάλλονται κυρίως από παιδιά αλλά και από ενήλικες, είτε μεμονωμένα είτε καθ’ ομάδας. Κατά τα κάλαντα, τα άτομα πηγαίνουν σε οικίες, καταστήματα, δημόσιους χώρους κ.λπ. με τη συνοδεία του πατροπαράδοτου σιδερένιου τριγώνου, αλλά ενίοτε και άλλων μουσικών οργάνων (φυσαρμόνικας, ακορντεόν, τύμπανου,φλογέρας κ.λπ.).

Κύριος σκοπός των τραγουδιών αυτών είναι μετά τις αποδιδόμενες ευχές τα «Χρόνια Πολλά» το φιλοδώρημα είτε σε χρήματα (σήμερα) είτε σε προϊόντα (παλαιότερα).

Τα κάλαντα ξεκινούν κυρίως με χαιρετισμό στη συνέχεια αναγγέλλουν τη μεγάλη χριστιανική εορτή που φθάνει και καταλήγουν σε ευχές.

Τα κάλαντα που προήλθαν από τις Βυζαντινές Καλένδες ανάγονται, κατά τύπο και όχι βεβαίως κατά περιεχόμενο, από το γνωστό έθιμο των αρχαίων Ελλήνων της Ειρεσιώνης.

Με πληροφορίες από Wikipedia

The post H Google εύχεται καλές γιορτές μ’ ένα doodle εμπνευσμένο απ’ τα κάλαντα! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα