Gargtest: Το διαγνωστικό τεστ κορονοϊού που μπορείς να το κάνεις μόνος στο σπίτι

13:00 19/12/2020 - Πηγή: iPop

Η επιστήμη κάνει καθημερινά άλματα προκειμένου να προφτάσει τις καταστροφικές αλλαγές που έχει φέρει στη ζωή μας ο κορονοϊός. Αυτή τη στιγμή και μέσα σε διάστημα ούτε χρόνου, είμαστε πολύ κοντά στο εμβόλιο και τα διαγνωστικά τεστ είναι πλέον αρκετά διαδεδομένα. Το Gargtest προστέθηκε στα διαγνωστικά τεστ και σύμφωνα με επιστήμονες είναι το ίδιο αξιόπιστο με το μοριακό!

Τι είναι το διαγνωστικό
τεστ κορονοϊού, Gargtest

Πρόκειται για μία εξαιρετικά απλή διαδικασία η οποία στηρίζεται στις γαργάρες που μπορείς να κάνεις και μόνος στο σπίτι! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας δοκιμαστικός σωλήνας και νερό. Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις είναι η εξής: Κάνεις γαργάρες με νερό για 20″ – 30″ και στη συνέχεια φτύνεις το περιεχόμενο μέσα στο δοκιμαστικό σωλήνα. Στη συνέχεια κρίνεται απαραίτητο να εισάγεις τα προσωπικά σου στοιχεία σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο θα σου παρέχει ένα barcode. Έπειτα, στέλνεις το τεστ στο διαγνωστικό εργαστήριο και μαθαίνεις τα αποτελέσματα σε λίγες ώρες.

Το Gargtest, όπως ονομάστηκε, αναπτύχθηκε από την επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου του Παλάκυ και θεωρείται εξίσου αξιόπιστο με το μοριακό τεστ. Στα μέλη της φιλαρμονικής ορχήστρας της Τσεχίας, το Gargtest βρίσκει ήδη μεγάλη ανταπόκριση.

Ο τσελίστας της φιλαρμονικής είπε χαρακτηριστικά:

Μπορεί να γίνει και στο σπίτι του εξεταζόμενου, αυτό είναι το πλεονέκτημα. Και, επιπλέον, δεν γαργαλάει τη μύτη ή τον λαιμό

Επιπρόσθετα ένα άλλο μέλος της ορχήστρας συμπληρώνει πως το εν λόγω τεστ είναι «ευχάριστο και πιο διακριτικό».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Gargtest: Το διαγνωστικό τεστ κορονοϊού που μπορείς να το κάνεις μόνος στο σπίτι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα