EWG: Προθεσμία μέχρι την 10η Οκτωβρίου για τα προαπαιτούμενα- Μετά την υλοποίησή τους τα 2,8 δις

07:42 30/9/2016 - Πηγή: iPop

Δεν μπόρεσε να ανάψει το «πράσινο φως» το EuroWorking Group για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δις ευρώ κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς απομένουν προαπαιτούμενα που δεν έχουν υλοποιηθεί απ’ την ελληνική Κυβέρνηση.

Συνεπώς, το EWG αποφάσισε ότι θα συνεδριάσει εκ νέου στις 10 Οκτωβρίου- ημέρα σύγκλησης και του Eurogroup- προκειμένου να αποφασίσει εάν έχουν εφαρμοστεί όλα τα προαπαιτούμενα και να εγκρίνει

την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις ευρώ.

Κατά τη συνεδρίαση διαπιστώθηκε ότι το μεγαλύτερο μέρος των προαπαιτουμένων έχει εφαρμοστεί, ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες.

Ποια προαπαιτούμενα δεν έχουν υλοποιηθεί;ΕνεργειακάΕκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για την Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας

Οι εκκρεμότητες αναμένεται ότι θα έχουν κλείσει μέχρι το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου, διότι διαφορετικά δεν θα μπορέσει να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση του EWG συμμετείχε και ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ESM, ο οποίος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με την πρόοδο εργασιών πάνω στα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος.

Τα συγκεκριμένα μέτρα θα πρέπει να έχουν αποφασιστεί μέχρι και το τέλος του 2016, ενώ θα αρχίσουν να εφαρμόζονται απ’ το 2017, με την προϋπόθεση ότι θα έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση.

Η δεύτερη αξιολόγηση θα ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ.

Photo: Yannis Behrakis/Reuter

The post EWG: Προθεσμία μέχρι την 10η Οκτωβρίου για τα προαπαιτούμενα- Μετά την υλοποίησή τους τα 2,8 δις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα