ESM: Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις χρηματοπιστωτικές αγορές «πολύ πριν» τη λήξη του τρίτου μνημονίου

15:17 12/5/2017 - Πηγή: iPop

H Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις χρηματοπιστωτικές αγορές «πολύ πριν» τη λήξη του τρίτου μνημονίου σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθύνων σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Ο Christophe Frankel σε διάσκεψη στο Λονδίνο δήλωσε στο CNN πως αν η Ελλάδα εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις

θα έχει πρόσβαση στις αγορές πριν το τέλος του προγράμματος στην διάρκεια του επόμενου έτους:

Αν η Ελλάδα συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις όπως υποσχέθηκε, είμαι απόλυτα βέβαιος ότι μπορεί να έχει πρόσβαση στις αγορές πολύ πριν από το τέλος του προγράμματος το οποίο αναμένεται στα μέσα του επόμενου έτους

Αξίζει να σημειωθεί πως την Πέμπτη, η Wall Street Journal μίλησε για άμεση ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και παράλληλα έξοδο στις αγορές το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Όπως υποστηρίζει η αμερικανική εφημερίδα, η Αθήνα επεξεργάζεται την έκδοση κρατικού ομολόγου κατά την διάρκεια Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2017.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να ξεκινήσει την αγορά ελληνικών ομολόγων, σε περίπτωση που η χώρα ενταχθεί μέσα στον Ιούλιο στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, από τον ίδιο μήνα.

Παράλληλα η Ελλάδα θα μπορούσε να δοκιμαστεί στις αγορές μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Διάβασε επίσης:

Αυτά είναι τα 140 προαπαιτούμενα

The post ESM: Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις χρηματοπιστωτικές αγορές «πολύ πριν» τη λήξη του τρίτου μνημονίου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα