Dimitrov: Οι διαπραγματεύσεις είναι σαν παρτίδα «σκάκι» και δεν αποκαλύπτω τις κινήσεις μου

18:29 18/7/2017 - Πηγή: iPop

Η νέα κυβέρνησης της ΠΓΔΜ εξέφρασε την πρόθεσή της να κάνει ό,τι χρειαστεί ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε., δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Nikola Dimitrov.

Στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες ο κ. Dimitrov τόνισε μεταξύ άλλων πως «το όνομα ΠΓΔΜ έχει τόση σχέση με τη

χώρα μου όσο και το όνομα Klingon από το Star Trek», και το γεγονός πως η ΠΓΔΜ για πολύ καιρό έμεινε στον «προθάλαμο» δεν είναι καθόλου «θειτκό».

Ο Nikola Dimitrov αναφέρθηκε επίσης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, συνάντηση η οποία όπως δήλωσε θα επαναληφθεί στα τέλη Αυγούστου στην ΠΓΔΜ.

Διευκρίνισε επίσης πως η νέα κυβέρνηση δεν φοβάται να διαπραγματευτεί προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

Τώρα έχουμε επικεντρωθεί στην επανεκκίνηση της διαδικασίας διαπραγματεύσεων και στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης… Η όποια λύση, δεν θα βρεθεί εν μία νυκτί, αλλά είναι αναγκαίο να μην υπάρχουν νικητές και ηττημένοι

Στο Συμβούλιο από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, Mogherini Federica, εξέφρασε την ελπίδα να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό το ζήτημα του ονόματος σημειώνοντας πως η Επιτροπή έχει ήδη «ενεργητικό» ρόλο.

Από την πλευρά του ο κ. Χαν υπογράμμισε τη σημασία της επιστροφής των Σκοπίων στο «ευρωπαϊκό μονοπάτι», δηλώνοντας την ετοιμότητα της Επιτροπής να βοηθήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων με την αποστολή ομάδας εμπειρογνωμόνων της Ε.Ε.

The post Dimitrov: Οι διαπραγματεύσεις είναι σαν παρτίδα «σκάκι» και δεν αποκαλύπτω τις κινήσεις μου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα