DIY δωράκια για τους αγαπημένους σου τα Χριστούγεννα!

19:16 15/12/2020 - Πηγή: iPop

Διανύουμε μια περίοδο σχολαστικής έως ψυχαναγκαστικής θα έλεγα καθαριότητας του σπιτιού και των χεριών μας. Πλύσιμο των χεριών μέχρι τελικής πτώσης. Ας δούμε όμως αυτή τη συνήθεια πώς μπορούμε να τη μετατρέψουμε σε παιχνίδι για τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους. DIY δωράκια για τους αγαπημένους σου τα Χριστούγεννα!

Θα χρειαστείτε σαπουνόμαζα ή σαπουνάκια που βρίσκονται στο τελείωμα. Τη σαπουνόμαζα μπορείτε να την προμηθευτείτε σε καταστήματα με είδη χόμπι και καλλυντικών ή ακόμα και σαπούνι λευκό από τα σούπερ μάρκετ. Μπορείτε

να δημιουργήσετε απίστευτα πράγματα με τη σαπουνόμαζα, ενώ στη ζωή μας έχει άπειρες εφαρμογές. Εξαιρετικές ιδέες για ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού, δημιουργίας αλλά και οικονομίας στην τσέπη σας.  Σαπούνια αρωματικά,  σαπούνια απολεπιστικά σε διάφορα σχήµατα και χρώµατα, κατάλληλα για δώρα, βαπτίσεις και γάµους. Εκµεταλλευτείτε τη φαντασία και τη δηµιουργικότητά σας!

Χριστουγεννιάτικες DIY δημιουργίες για να φτιάξουμε γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι μας

Tι είναι όµως η γλυκερίνη, που αποτελεί το βασικό συστατικό αυτών των σαπουνιών; Πρόκειται για µια άχρωµη, φυσική ουσία µε σχεδόν παχύρρευστη υφή. Χρησιµοποιείται κατά κόρον στη βιοµηχανία των καλλυντικών και τη σαπωνοποιία. Τα σαπούνια γλυκερίνης είναι πολύ ενυδατικά για το δέρµα, κατάλληλα για ευαίσθητες επιδερµίδες και για παιδιά. Διαλύονται (καταναλώνονται) όµως πολύ πιο γρήγορα από τα κανονικά σαπούνια, λόγω της γλυκερίνης που περιέχουν και της διαλυτότητάς της στο νερό.

DIY δωράκια για τα Χριστούγεννα!Τα υλικά που θα χρειαστείτε:Σαπουνόµαζα ή σαπούνι  Αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας Χρώµα για σαπούνι ή χρώμα ζαχαροπλαστικής Λοσιόν οινοπνεύµατος και τέλος καλαμάκια για σουβλάκιαΠώς θα φτιάξετε τα DIY δωράκια για τα Χριστούγεννα;

Κόψτε σε µικρά κοµµάτια τη σαπουνόµαζα (¼ του κιλού ή 2 πλάκες λευκό σαπούνι) σε ένα µπολ και λιώστε τη σε φούρνο µικροκυµάτων ή σε µπεν µαρί. 

Χρωµατίστε και αρωματίστε µε χρώµα και άρωμα της αρεσκείας τη μισή ποσότητα του σαπουνιού–αρκούν λίγες µόνο σταγόνες χρώµατος & αρώματος– και ανακατέψτε µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα σας.

Σε φόρµα σιλικόνης ή σε ταψί ή ακόµα και σε αυτοσχέδιο ταψί από αλουµινόχαρτο ρίξτε τη λιωµένη πλεόν σαπουνόµαζα και αφήστε τη να παγώσει. Όχι να εντελώς. Δοκιμάστε λίγο την άκρη της να μπορείτε να τη λυγίσετε.

Aµέσως µόλις ρίξετε τη χρωµατισµένη σαπουνόµαζα στο ταψί ψεκάστε το µε λοσιόν οινοπνεύµατος. Διαλύονται όλες οι φυσαλίδες αέρα που δηµιουργούνται στην επιφάνεια του σαπουνιού.

Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και για τη λευκή σαπουνόµαζα. Λιώστε, αρωµατίστε, ανακατέψτε! 

Τις αφήνετε τόσο όσο να µπορείτε να τις πλάσετε. Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, το πλεονέκτηµα της σιλικόνης είναι ότι αφαιρείται εύκολα σε σχέση µε τα ανοξείδωτα ταψιά ή καλούπια.

Πιάστε την αρχή της σαπουνόµαζας και ξεκινήστε σιγά σιγά να τη ρολάρετε. Είναι σηµαντικό το πόσο έχει κρυώσει, γιατί αν κρυώσει πολύ, σπάει. Αν δεν έχει κρυώσει, τότε χύνεται.

Αργά και σταθερά συνεχίστε να διπλώνετε το σαπούνι σας επιτρέπει ώστε να μην σπάσει.

Το ρολό-γλειφιτζούρι σαπουνιού είναι έτοιµο. Πιέστε το λίγο τις άκρες για να να κολλήσει καλά. Μπορείτε να βοηθήσετε αλείφοντας λίγη µάζα λιωµένου σαπουνιού στο τελικό δίπλωµα.

Οι άκρες του ρολού, πού μόλις σχηματίστηκε σίγουρα δεν θα έχουν ομοιομορφία. Πάρτε αν μαχαίρι κόψτε τις άκρες του, ώστε να έχετε ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Κόψτε τις ροδέλες σαπουνιού τόσο όσο να μπορείτε να περάσετε το ξύλινο καλαμάκι από σουβλάκι και να στέκονται ωραία.

Πάρτε το ξυλάκι και τρυπήστε το σαπούνι από εκεί που τελειώνει το δίπλωµα προς το κέντρο του. 

Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για όλα τα γλειφιτζούρια σαπουνιού. Τυλίξτε τα µε µεµβράνη φαγητού, για να τα προστατέψετε από τη σκόνη, αλλά και για να διατηρήσουν το άρωµά τους.

Διακοσµήστε τα µε πολύχρωµες κορδέλες ή χριστουγεννιάτικες και εντυπωσιάστε µε τις πρωτότυπες αλλά και χρήσιµες δηµιουργίες σας τους παραλήπτες του. 

Info!

Είμαι η Βίκυ Ανδρή. Ξεκίνησα την επαγγελματική μου καριέρα ως Τεχνικός Τύπου στον χώρο των εφημερίδων και μέχρι σήμερα εργάζομαι ως συντάκτρια των τηλεοπτικών περιοδικών ΤV24 και TiVi Σίριαλ.

Από τότε που μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου είχα τρέλα με δύο πράγματα, την ψυχολογία και τις καλλιτεχνικές δημιουργίες. Μέσα από τη δουλειά μου στα τηλεοπτικά περιοδικά μυήθηκα στον κόσμο της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Έμαθα πώς είναι να πιάνεις ένα σκουπίδι -κυριολεκτικά- και να του δίνεις μορφή. Να το μετατρέπεις σ’ ένα έργο τέχνης.

Ατελείωτα σεμινάρια, ώρες πολλές διαβάσματος, ψαξίματος στο Internet αλλά και πρακτικής. Αυτές τις ώρες γαλήνευε η ψυχή μου, ώσπου στο τέλος το χόμπι μου κατάφερα να το κάνω επάγγελμα.

Εδώ και δέκα χρόνια έχω τη στήλη «Μην το πετάς» με Do Ιt Yourself ενώ στα «Γλυκά Μυστικά» παρουσίαζα βήμα-βήμα τις δημιουργίες μου. Το 2015 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Φτιάξτε μόνοι σας κεριά εύκολα και γρήγορα» με τεχνικές πάνω στο κερί, ενώ παράλληλα έδινα μαθήματα DΙYS σε αρχάριους και μη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο DIY δωράκια για τους αγαπημένους σου τα Χριστούγεννα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα