Cold water καθαρισμός προσώπου – Πώς μπορεί να σώσει τον πλανήτη και την επιδερμίδα σου;

17:02 22/4/2022 - Πηγή: iPop

Ο καθαρισμός προσώπου με κρύο νερό είναι μία τεχνική που μπορεί να έχεις συναντήσει ξανά, αλλά γνωρίζεις ποια είναι όλα τα οφέλη του; Η συγκεκριμένη τεχνική περιποίησης της επιδερμίδας, όχι μόνο κάνει θαύματα στο δέρμα σου, αλλά είναι φιλική προς το περιβάλλον και προωθεί μία εξαιρετικά εύκολη eco beauty συνήθεια που πρέπει όλοι να υιοθετήσουμε αυτή τη στιγμή!

Η Ημέρα της Γης είναι πάντα μια καλή αφορμή να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας και στους ανθρώπους μας τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι να συνεισφέρουμε στην προστασία

του πλανήτη μας ακόμη και με τις μικρότερες αλλαγές στην καθημερινή μας ρουτίνα. 

Strawberry skin: Γεμίζει το σώμα σου μαύρες κουκκίδες μετά από κάθε ξύρισμα; Όλα τα μυστικά για ένα λείο και απαλό δέρμα!

Καθαρισμός προσώπου με κρύο νερό: Γιατί πρέπει να τον εντάξεις στην ρουτίνα σου;

Μια αλλαγή που θα ωφελήσει τόσο τον πλανήτη μας όσο και την επιδερμίδα σου, είναι η αλλαγή από ζεστό σε κρύο νερό όταν καθαρίζεις το πρόσωπό σου με τα κατάλληλα καθαριστικά στο ντουλάπι σου. 

Από αφρούς, έλαια και λοσιόν μέχρι και οι ειδικοί οροί, πάντα μας απασχολούσαν τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στο δέρμα μας και τα συστατικά που είναι πολύ σημαντικά για την υγεία του, όπως είναι η βιταμίνη C, το υαλουρονικό οξύ ή το σαλικυλικό οξύ. Αν και όλα αυτά είναι πολύ σημαντικές ανησυχίες και πρέπει πάντα να τις λαμβάνεις υπόψη για να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα, η θερμοκρασία του νερού που χρησιμοποιείς στο πρόσωπό σου είναι εξίσου σημαντική! 

Το πλύσιμο με κρύο νερό επηρεάζει το δέρμα σου με πολλούς θετικούς τρόπους, ειδικά εάν έχεις ξηρό ή με τάση ακμής δέρμα. Γιατί; Επειδή το ζεστό νερό σου αφαιρεί πραγματικά τα έλαια, κάτι που δημιουργεί περαιτέρω ξηρότητα και μπορεί τελικά να οδηγήσει σε σπυράκια. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, το ζεστό νερό προκαλεί επίσης μεγαλύτερη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, κάνοντας το δέρμα σου να φαίνεται πιο κόκκινο και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε.

Ημέρα της Γης: Υιοθέτησε αυτές τις 3 απλές συνήθειες για να βοηθήσεις τον πλανήτη

Freepik

Από την άλλη πλευρά, το κρύο νερό – αν και μπορεί να νιώσεις ένα μικρό σοκ όταν ακουμπήσει πάνω στο πρόσωπό σου στην αρχή – είναι το κατάλληλο καθώς αυξάνει τη ροή του αίματος. Σύμφωνα με έρευνα που αναφέρεται στο Heathline, αυτό προκύπτει από την έκθεση στο κρύο που στέλνει τη ροή αίματος στην εκτεθειμένη περιοχή, η οποία στη συνέχεια παρέχει στο δέρμα καλύτερη προστασία από τη ρύπανση, δίνοντας στο δέρμα σου πιο φωτεινή και υγιή λάμψη. 

Και ενώ το δέρμα σου βελτιώνεται και παραμένει υγιές, το ίδιο κάνουν και οι προσπάθειές σου για βιωσιμότητα, καθώς η εναλλαγή του ζεστού νερού με κρύο μειώνει τις εκπομπές άνθρακα και εξοικονομεί χρήματα. Τι άλλο χρειάζεται να σου πω για να σε πείσω;

Fast Fashion και κλιματική αλλαγή: Η αιτία της καταστροφής του πλανήτη μπορεί να βρίσκεται στην ντουλάπα σου

Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ξεκινήσεις να εντάσεις στην ρουτίνα περιποίησης προσώπου σου brand τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Πολλά brand ομορφιάς έχουν κάνει συνειδητές προσπάθειες για να είναι πιο βιώσιμα τα τελευταία χρόνια. Μερικά, μάλιστα, κάνουν πραγματικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο τα προϊόντα τους μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες να υιοθετήσουν μια πιο φιλική προς το περιβάλλον ρουτίνα ομορφιάς. 

Τώρα, χρειαζόμαστε απλώς περισσότερα brand να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμά και το πιο σημαντικό, να κάνουμε όλοι τη μετάβαση στο κρύο νερό. Το δέρμα σου και το περιβάλλον θα την αγαπήσει!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Cold water καθαρισμός προσώπου – Πώς μπορεί να σώσει τον πλανήτη και την επιδερμίδα σου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα