«Bowie Bond»: Ο θρύλος της ροκ είχε και τα δικά του ομόλογα

10:22 19/1/2016 - Πηγή: iPop

Πρωτοπόρος και στις επιχειρήσεις εκτός από την μουσική αποδεικνύεται ο David Bowie, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την προηγούμενη Δευτέρα στα 69 του χρόνια, έπειτα από 18μηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο όρος «Bowie Bond» χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα… ομόλογα του θρύλου της ροκ.

Ο όρος επινοήθηκε το 1997 όταν ο μουσικός έθεσε 55 εκατ. δολάρια, με την υπόσχεση ότι οι επενδυτές θα απολαμβάνουν κέρδη από τα 25 albums του.

Ο Bowie

πούλησε τα δικαιώματα για την μελλοντική μουσική του πριν από το 1990 σε μια ομάδα επενδυτών, οι οποίοι στην συνέχεια εξέδωσαν 10ετές ομόλογο.

Ο τραπεζίτης David Pullman βρισκόταν πίσω από το «Bowie Bond», ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν η πρώτη φορά που ένας μουσικός είχε πουλήσει τα δικαιώματα της πνευματικής του ιδιοκτησίας μέσω ενός ομολόγου.

O Pullman είπε ότι δημιούργησε στην συνέχεια παρόμοιες συμφωνίες και μ’ άλλους καλλιτέχνες, όπως οι James.

Πλέον, μπορεί το ομόλογο του Bowie να έχει υποβαθμιστεί από τον οίκο αξιολόγησης Moody, ωστόσο, ο Pullman δηλώνει πως «οι πηγές εσόδων αυξάνονται, έστω και αν οι πωλήσεις των CD είναι χαμηλότερες, καθώς όσα περισσότερα τραγούδια του Bowie χρησιμοποιούνται, τόσο περισσότερο εισόδημα παράγουν».

Δείτε εδώ τον αστερισμό που πήρε το όνομα του David Bowie από τους αστρονόμους, προκειμένου να του αποτίσουν φόρο τιμής.

The post «Bowie Bond»: Ο θρύλος της ροκ είχε και τα δικά του ομόλογα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα