Bonsai στο διάστημα

07:30 27/7/2014 - Πηγή: iPop

Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης Azuma Makoto έχει μία αδυναμία στα bonsai, αυτή τη φορά όμως έστειλε την αγάπη του, τα bonsai στο διάστημα! Στις 15 Ιουλίου ο Makoto με την ομάδα του βρέθηκαν στην έρημο της Nevada, Black Rock Desert για να στείλουν 2 αντικείμενα στο διάστημα! Το «Shiki 1,» ένα 50χρονο λευκό πεύκο bonsai κλεισμένο

σ ένα μεταλλικό πλαίσιο και μία σύνθεση από ορχιδέες, ορτανσίες, λίλιουμ, ίριδες, και άλλα λουλούδια.

Για να ολοκληρωθεί η αποστολή, με τον τίτλο Exobiotanica, ο Makoto συνεργάστηκε με τον εθελοντικό οργανισμό JP Aerospace, ο οποίος κατασκευάζει και στέλνει σκάφη σε τροχιά! Η ομάδα έκλεισε τα φυτά σε ελαφριές συσκευές που κρέμονται από τα μπαλόνια ηλίου. Μετά την τοποθέτηση συσκευών εντοπισμού, φωτογραφικές μηχανές, και GoPro κάμερες για να καταγράψουν τη μοναδική διαστημική πτήση. Το μπονσάι και η ανθοσύνθεση ξεκίνησαν στη στρατόσφαιρα, σε ύψος 27,98 χιλιομέτρων και 26,51 χιλιομέτρων, αντίστοιχα. Παρά το γεγονός ότι τα «κουτιά» ανακτήθηκαν πέντε μίλια από το σημείο εκτόξευσης, τα φυτά δεν βρέθηκαν πουθενά, αφήνοντας σε εμάς να φανταστούμε την τελική έκβαση τους.

Στο website του ο καλλιτέχνης έγραψε: «Τα φυτά στη γη ριζώνουν στο χώμα υπό τις εντολές της βαρύτητας. Ρίζες, χώμα και βαρύτητα- τι ομορφιά μπορεί να γεννηθεί; Μέσα στη σκληρή φύση σε υψόμετρο 30.000 μέτρων και στους μείον 50 βαθμούς Κελσίου, τα φυτά εξελιχθεί σε EXOBIOTA (εξωγήινης ζωής). Ένα πεύκο απολαμβάνει την κορυφογραμμή της Γης από πολύ ψηλά. Ένα μπουκέτο από λουλούδια ακολουθεί πορεία προς τον ήλιο. Απαλλαγμένα από όλα, τα φυτά κατευθύνονται προς το διάστημα!»

Photos: azumamakoto.com

The post Bonsai στο διάστημα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα